Вт, 2024-03-19, 08:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
В питанні про незалежність визначаються шотландці
Інші останні Новини Європейського Союзу

Шотландські виборці сьогодні прийдуть на історичний референдум, за результатами якого визначиться, чи має Шотландія стати незалежною, чи вона залишиться у складі Великої Британії.

Останні опитування громадської думки свідчать про хитку перевагу прихильників британської єдності – їх серед тих, хто визначився, 52%.

Перший міністр (голова регіонального уряду), лідер сепаратистської Шотландської національної партії Алекс Салмонд назвав голосування можливістю, яка дається для Шотландії «один раз у житті» взяти своє майбутнє у власні руки.

Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон заявив, що матиме «абсолютно розбите серце», якщо Шотландія залишить 307-річний союз і попередив, що в разі відокремлення ця країна не зможе повернутися до Великої Британії.

У бюлетенях буде одне запитання: «Чи має Шотландія бути незалежною країною?» Результати голосування очікуються в першій половині дня 19 вересня.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: Незалежність, питанні, шотландці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]