Пт, 2024-04-26, 06:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
"Вишеградська четвірка" підтримала євроінтеграцію України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
"Вишеградська четвірка" (Польща, Словаччина, Чехія та Угорщина) підтримує підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ цього міждержавного об'єднання, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас підкреслюється необхідність виконання Україною вимог ЄС, серед яких подолання вибіркового судочинства і корупції, реформування виборчого законодавства та органів правопорядку.

На зустрічі з журналістами в Києві політичний директор МЗС Чехії Павел Фішер зазначив, що в цілому помітний прогрес у здійсненні Україною реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Україна успішно переймає європейські стандарти і наближається до Євросоюзу. Міністри країн Вишеградської четвірки вітають той факт, що європейська інтеграція стала загальним бажанням політичних еліт і консолідувала владу, опозицію і суспільство", - зазначив чеський дипломат.

"Вишеградська четвірка" підтримує перехід України до другої фази виконання плану дій щодо спрощення візового режиму між Євросоюзом та Україною. Також вона зацікавлена в тому, щоб ЄС скасував візи для українців, як тільки Україна виконає план дій і буде відповідати відповідним критеріям. Про це повідомив політичний директор МЗС Угорщини Саболч Такач.

Політичні директори МЗС є заступниками державних секретарів, які координують питання зовнішньої політики та політики безпеки і відіграють вирішальну роль у підготовці порядку денного засідань Ради міністрів закордонних справ ЄС.

21 жовтня Рада міністрів закордонних справ ЄС розгляне, як і в яких обсягах Україна виконує європейські вимоги, необхідні для підписання угоди про асоціацію на Вільнюському саміті в листопаді.

Зазначимо, президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє, що залишається оптимістом, і що рішення, яке дозволить підписати угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, буде знайдено.

Україна повністю не виконала жодного пункту вимог для євроінтеграції - ЄС

Керівниця представництва Європейського Союзу в Україні заявляє, що українська влада в повному обсязі не виконала жодного пункту зобов'язань, необхідних для підписання угоди про асоціацію. Однак прогрес у цьому напрямі помітний.

Україна ще повністю не виконала жодного з пунктів зобов'язань, необхідних для підписання угоди про асоціацію. Про це повідомила заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Марія Юрикова, інформує РБК-Україна.

"Ми не думаємо у відсотках. Є пункти, які треба виконати. Жодного з них Україна повністю не виконала. Видно, що йде прогрес, йде процес виконання, але ще жоден з пунктів виконання ми не оцінили, що він повністю виконаний", - зазначила Юрикова.

За її словами, щоб досягти відчутного прогресу, необхідно вдосконалити виборче законодавство і низку інших законів.

"Якщо ми говоримо про закон про генеральну прокуратуру, то законопроект був розроблений у співпраці з експертами Ради Європи, він був відправлений на розгляд Венеціанської комісії. Українська сторона зобов'язалася удосконалити закон відповідно до висновків Венеціанської комісії. Якщо цей закон ухвалять у парламенті, то це буде прогрес. Також ми запропонували реформу міліції. Ми не бачимо істотного розвитку в цьому напрямі, але Україна зобов'язалася це зробити", - додала Юрикова.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: Вишеградська четвірка, євроінтеграцію України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]