Пт, 2024-04-26, 20:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:40
13-18 серпня в Карпатах вже втретє відбудеться Літня літературна школа. Серед лекторів - Іздрик і Прохасько
Інші останні Культурні новини
13-18 серпня в Карпатах вже втретє відбудеться Літня літературна школа. Молодих авторів учитимуть уже знані письменники. Про це повідомили організатори проекту – Літературний клуб "Маруся".

"Учасниками Літшколи-2012 можуть стати молоді автори віком 18-30 років з усіх регіонів України, які бачать своє майбутнє в літературі та вже мають хоч б мінімальні успіхи у цій сфері – публікації, виступи на фестивалях, переклади тощо. Але головним критерієм у відборі буде мотивація, ми маємо бачити, що автор зацікавлений у нових знаннях, досвіді, хоче розвиватись. Звісно, пройти на Літшколу можуть і ті, хто лише починає свій творчий шлях, але має високу мотивацію", - повідомив Дмитро Стретович, координатор Літературної школи, передає Gazeta.ua.

Він зазначив, що у програмі Літшколи – близько 30 лекцій, тренінгів, дискусій, рольових ігор, воркшопів, літературних вечорів і кінопоказів. Лекції читатимуть Юрко Іздрик, Тарас Прохасько, Максим Кідрук, Андрій Любка, Григорій Семенчук і Завен Баблоян.

Також на Літшколі працюватиме симулятор видавництва, на якому учасники вивчатимуть принципи стратегії і тактики спілкування з видавцями.

Видавець і перекладач Баблоян, який уже вдруге працюватиме лектором на Літшколі, намагатиметься зорієнтувати літераторів у тому як працює книжковий ринок, і як знайти видавця.

"Особисто я маю для учасників дві пігулки, але їхнє бажано прийняти обидві. Електронне та паперове книговидання, мабуть, вже ніколи не існуватимуть одне без одного. Я спробую допомогти молодим літераторам зорієнтуватися в обох вимірах цього химерного всесвіту тиражування безтілесних думок та уявлень", - зазначив Баблоян.

Щоб взяти участь у проекті, потрібно заповнити реєстраційну анкету: http://bit.ly/LpRt4a. Прийом заявників закінчується 30 липня.

Автори, які потрапляють на Літшколу, сплачують організаційний внесок – 600 грн. У вартість включене проживання у котеджі, харчування, проїзд, роздаткові матеріали.

Після закінчення Літшколи кращі твори учасників видадуть однією книгою у видавництві "Електрокнига".

Зазначимо, що минулого року уряд України відхилив програму популяризації вітчизняної книги, яку запропонувала Українська асоціація видавців спільно з Державним комітетом телебачення і радіомовлення. Програма повинна була подбати про пропаганду книг і читання до 2017 року, а також забезпечити просування української літератури за кордоном.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: карпатах, Іздрик і Прохасько, Літня літературна школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]