Сб, 2024-04-27, 01:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:56
Лісові пожежі охопили Іспанію. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Лісові пожежі, що охопили Каталонію (північний схід Іспанії), призвели до загибелі чотирьох осіб, з-поміж них 15-річної дівчинки, передає BBC-Россия. 

За словами міністра внутрішніх справ Каталонії Феліпе П'юїга, локалізувати пожежі не вдається через сильні вітри, швидкість яких досягає 90 км/год. Усім жителям району Альт-Емпорда - а це понад 100 тис осіб - було дано розпорядження не виходити зі своїх будинків.

Через цю місцевість проходить основний маршрут, яким іспанці часто їздять відпочивати на південь Франції, а французи - в протилежному напрямку.

Займання виникло в неділю вдень в провінції Херона за 500 метрів від французького кордону і "через сильний вітер швидко поширилося на велику територію", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Незважаючи на те, що в гасінні пожежі задіяно близько 20 літаків і вертольотів, залучені військові підрозділи і французькі пожежні, поширення вогню поки що не вдалося зупинити.

Встановлено, що троє з чотирьох загиблих були громадянами Франції. Серед них 60-річний чоловік та його 15-річна донька. Обидва їхали по шосе вздовж берега, в околицях міста Портбоу, коли опинилися у вогненній пастці.

Намагаючись врятуватися від вогню, вони стали спускатися до моря по схилу скелі, але зірвалися вниз і загинули у хвилях. Ще однією жертвою вогняної стихії став 75-річний чоловік, який помер від серцевого нападу в прикордонному містечку Льєрс.

За даними іспанської влади, вогнем знищено близько 9000 гектарів лісу. Пожежа поширюється зі швидкістю приблизно 5-6 км/год і зараз підбирається до околиць Фігераса, столиці цього округу.

На даний момент транспортне сполучення в регіоні порушено, припинено і рух потягів між Іспанією і Францією.

Нагадаємо, що у червні масштабна пожежа спалила понад 1350 гектарів лісу в іспанських провінціях Валенсія та Каталонія. Згоріли кілька будівель, більш як 300 місцевих мешканців були змушені залишити свої будинки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1124 | Додав: admin | Теги: іспанія, лісові пожежі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]