Пт, 2024-04-26, 18:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:43
Музей трипільської культури захопили рейдери - Бригинець
Інші останні Культурні новини
Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець заявляє, що 21 липня ввчинено рейдерське захоплення Музею трипільської культури (селище Трипілля, Київська область), на сьогодні експозиція музею недоступна для відвідувачів.

"Музейну установу змусили припинити свою діяльність нібито через зміну власника будівель музею", - повідомляє прес-служба Бригинця.

"Цей музей став символом трипільського минулого України. Тому, якщо він припинить свою діяльність, це стане ударом по нашій історичні пам'яті і, безумовно, по туристичній структурі Київщини, якою охоче користуються кияни", - переконаний депутат.

Він особливо наголосив, що "знищення закладів культури відбувається по всій Україні, але в цьому випадку вчинено рейдерське захоплення музейного закладу".

"Порятунок музеїв має стати першочерговою справою влади, і тому в це питання мав втрутитися президент, якщо б йому це підказали його радники", - заявив Бригинець.

Довідка

Трипільська культура (відома також як культура "Кукутень-Трипілля") - археологічна культура часів неоліту та енеоліту. Назва походить від селища Трипілля Київської області (в іншому варіанті присутня назва румунського села Кукутень), де археолог Вікентій Хвойка вперше в Україні (1898 року) виявив і вивчив предмети цієї культури. Її творцями були примітивно-хліборобські та скотарські племена, які прийшли з Передньої Азії і далі рухалися з Балкан і Придунав'я на схід. Пам'ятки культури дослідники поділяють на три етапи - ранній (4500-3500 роки до н. е.), середній (3500-2750 роки до н. е.) і пізній (2750-2000 роки до н. е.).

23 липня громадські організації та ЗМІ опублікували інформацію про те, що на Андріївському узвозі в Києві почалося масове вирубування дерев, працює важка техніка, вивозиться ґрунт.

"Два дні тому я повідомив про початок руйнування Замкової гори з боку Фролівської вулиці, і звернувся до Попова із проханням зупинити знищення легендарної гори. Представники КМДА повідомили мені, що будівельні роботи не ведуться, а лише вивозиться сміття. Але насправді забудовники обдурили КМДА. Бо вже стоїть огорожа будівельного майданчика, де проводяться роботи", - заявив тоді Олександр Бригинець.

Пізніше Бригинець звернувся до екологічної прокуратури та прокуратури міста Києва із проханням перевірити діяльність підрозділів Міністерства екології та КМДА щодо бездіяльності влади, яка допустила масове знищення паркової зони в центрі Києва.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: Бригинець, рейдери, музей трипільської культури | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]