Чт, 2024-05-09, 19:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Весь Архів новин

« 1 2 ... 58 59 60 61 62 »


Сплеск активності метеоритного потоку Драконідів, породжених кометою Джакобіні-Ціннера, надасть жителям Північної півкулі можливість у ніч на неділю спостерігати тисячі метеоритів, які згорають у щільних шарах атмосфери.

Останні Новини світу науки і технологій | Новини європейської України| Додано: 2011-10-08| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Деякі наші сновидіння деколи збуваються наяву. Чи варто пояснювати це виключно втручанням потойбічних сил, які попереджають нас про якісь події, чи є якесь наукове пояснення?


На ринках Пекіна у продажу з'явився неіснуючий iPhone5, якого немає поки навіть у штаб-квартирі Apple.

 

Стіва Джобса називають Томасом Едісоном нашого часу за велику кількість винаходів, які змінили світ протягом останніх десятиліть.



У Стокгольмі оголошено лауреата Нобелівської премії з хімії 2011 року. Нагорода дісталася ізраїльському науковцеві Деніелу Шехтману з університету Хайфи.



Науковці з Прінстонського університету (США) показали ходову модель килима-літака.



Щорічний метеорний потік драконід досягне свого піку в суботу, 8 жовтня. Цього року зорепад буде неймовірно яскравим: за сприятливих умов можна буде побачити більше тисячі метеорів на годину.




Першу в світі повністю багаторазову ракету-носій і такий же корабель для неї має намір створити приватна американська компанія SpaceX.

 

Вчені проаналізували дані, зібрані космічним зондом "Мессенджер" за час роботи на орбіті найближчої до Сонця планети.



Перманентний стрес, повна ізоляція, ніякого приватного простору та постійна одноманітна їжа з тюбиків. Так виглядають будні астронавтів.



Сьогодні, 30 вересня, американські фізики та їхні колеги з багатьох країн світу зупинять один з найпотужніших прискорювачів елементарних частинок - адронний колайдер Теватрон.



Американське космічне відомство змогло виявити вже 93% великих астероїдів, які потенційно становлять загрозу для нашої планети.



Нейрони центру руху в мозку людини "радяться" один з одним і обмінюються інформацією про положення та стан різних м'язів кінцівок, за роботу яких вони відповідають.


Європейський підрозділ компанії Nissan в Лозанні (EPFL) розпочало роботу над проектом по розробці системи, яка дозволила б керувати автомобілем за допомогою сили думки.


Кожен третій студент коледжу і молодий спеціаліст вважає інтернет найважливішою для людини потребою нарівні з повітрям, водою, їжею і житлом, свідчать результати дослідження компанії Cisco.