Пт, 2024-04-26, 15:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:36
Після відставки президента у Парагваї відключили суспільне телебачення
Інші останні Новини світу

Нова влада Парагваю відключила в неділю, 24 червня, сигнал суспільного телебачення країни, що передавало у своєму ефірі інформацію про акції протесту проти усунення президента Фернандо Луго.

У момент припинення мовлення в ефірі йшов матеріал про акцію протесту, і один з учасників демонстрації саме повідомив, що, за наявною у нього інформацією, влада має намір відключити сигнал ТБ, передають РИА "Новости".

Це вже другий за добу випадок тиску нового уряду на незалежне телебачення. У суботу ввечері сили парагвайської поліції зайняли будівлю суспільного телебачення Парагваю і намагалися усунути з посади його директора, повідомляв канал Telesur.

Причиною стало висвітлення громадським ТБ мітингів і маніфестацій на підтримку відстороненого президента. За інформацією директора каналу, разом з поліцією в будівлю прийшов представник нового уряду і зажадав припинити передачу в ефір матеріалів, у яких надається підтримка Луго і його прихильникам.

Нагадаємо, минулого тижня парламент Парагваю зажадав відставки президента Фернандо Луго, звинувативши його в загибелі 17 людей під час зіткнень селян з поліцією. Спочатку Луго звинуватив депутатів у державному перевороті, проте 22 червня подав у відставку.

Тимчасовим главою держави до квітня 2013 року став віце-президент Федеріко Франко.

Зміну влади в Парагваї розкритикували багато країн, а Венесуела, Бразилія, Уругвай, Аргентина, Еквадор і Чилі відкликали глав своїх дипломатичних місій з Асунсьйона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 999 | Додав: admin | Теги: Парагвай, відставка президента | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]