Ср, 2024-05-08, 22:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Нові санкції проти сирійського режиму запровадить рада ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рада міністрів держав ЄС із закордонних справ відкриється в понеділок обговоренням питання про стан середземноморського сусідства, надто із Сирією та Лівією, повідомив у Брюсселі високопоставлений чиновник Євросоюзу на умовах анонімності.

Очікується ухвалення чергового пакета обмежувальних заходів ЄС проти сирійського режиму. Як повідомляли раніше європейські джерела, вкотре буде розширено "чорний список" осіб з оточення президента Башара Асада, яким заборонений в'їзд до Євросоюзу і чиї банківські активи в Європі "заморожені".

Крім того, передбачається розширити порядок застосування європейського ембарго на продаж зброї Сирії. Йдеться про можливість огляду повітряних і морських суден, що прямують через територію держав ЄС і підозрюваних у порушенні ембарго, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до джерел, нові санкції передбачають "заморожування" авуарів міністерства оборони та міністерства внутрішніх справ Сирії, якщо такі виявляться в Європі.

Голови МЗС країн ЄС обговорять потім розвиток ситуації в Африці, зокрема, в Судані та Південному Судані, в Малі і в регіоні Сахеля загалом, а також в Демократичній Республіці Конго.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон коротко поінформує міністрів закордонних справ про стратегічний діалог високого рівня з Китаєм.

У ході робочого обіду міністри обміняються думками про роль енергетики в зовнішній політиці ЄС за участю члена Європейської комісії з питань енергетики Гюнтера Еттінгера.

Голови зовнішньополітичних відомств країн ЄС та Ештон зустрінуться з керівниками МЗС країн програми "Східне партнерство" (Азербайджан, Вірменія, Бєларусь, Грузія, Молдова та Україна).

У вівторок, 24 липня, відбудеться засідання Ради Асоціації ЄС-Ізраїль. В той же день пройде Рада стабілізації та асоціації ЄС-Македонія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 980 | Додав: admin | Теги: ЄС, санкції, сирійський режим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]