Пт, 2024-04-26, 14:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Савченко суд вирішує заарештувати без можливості вийти під заставу. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

  У п'ятницю, 23 березня, Шевченківський районний суд Києва обирає запобіжний захід для народного депутата Надії Савченко. Прокуратура просить взяти її під варту на два місяці.

За словами прокурора Олександра Климовича, якщо її провину доведуть в суді, то Савченко загрожує довічне ув’язнення.

У суді Савченко оголосила про початок голодування.

Нагадаємо, що Надії Савченко інкримінують взаємодію з ватажками бойовиків "ДНР/ЛНР", змову з керівником центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимиром Рубаном і підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, за версією Генпрокуратури, було фізичне знищення керівництва держави і захоплення влади.

Крім того, за версією слідства, Савченко планувала здійснити збройний напад з використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв на приміщення і транспортні засоби, де могли знаходитися президент Петро Порошенко, глава МВС Арсен Аваков і секретар РНБО Олександр Турчинов.

Савченко визнала, що причетна до вивезення зброї з окупованих територій і розмов про організацію терактів. Але назвала це власною спецоперацією.

22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Одразу після цього її затримали співробітники Служби безпеки України та оголосили підозру. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 615 | Додав: adminA | Теги: арешт, без можливості застави, Савченко, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]