Пт, 2024-04-26, 21:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Терорист з медом виконував вказівки ГРУ Росії - СБУ
Інші останні Кримінальні новини

Дії луганчанина, який приніс українським військовим на блокпост банку меду з вибухівкою, координували співробітники ГРУ ГШ ЗС РФ з позивними "Олексій" і "Дмитрович", які також забезпечили його зброєю і вибуховими пристроями.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в Фейсбуці.

"У ході розслідування, проведеного співробітниками Управління СБУ в Луганській області дід зізнався у скоєнні теракту і надав інформацію, що його діяльність координували співробітники ГРУ ГШ ЗС РФ з позивними "Олексій" і "Дмитрович", які також забезпечили його зброєю та вибуховими пристроями", - повідомив він.

"За завданням своїх кураторів, затриманий збирав дані про сили АТО, отримав вогнепальну зброю (пістолет ПМ, автомат АКС-74 і патрони), а також саморобні вибухові пристрої (СВП). Після успішного теракту 16 січня дід, на виконання поставленого йому завдання, готував наступні вибухи з використанням СВП з великою кількістю вибухового матеріалу і вражаючих елементів", - додав Лубківський.

Один з таких пристроїв планувалося заховати в запасне колесо автомобіля ГАЗ-31 і привести в дію за допомогою мобільного телефону.

Чоловік був затриманий при спробі проникнення в місця дислокації підрозділів ЗСУ, куди він прямував за завданням "Олексія" для пошуку можливого місця розміщення СВП та перевірки якості мобільного зв'язку, додав Лубківський.

Як відомо, після теракту 16 січня СБУ затримала у Станиці Луганській чоловіка, який приніс українським військовим на блокпост 3-літрову банку меду, в якій виявилася вибухівка. В результаті вибуху загинув один військовослужбовець, троє були поранені.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: СБУ, вказівки ГРУ Росії, терорист з медом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]