Сб, 2024-04-27, 02:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:06
У меткомбінату Ахметова суд відібрав 3,55 тис. га сільгоспугідь
Інші останні Кримінальні новини

 Господарський суд Запорізької області повернув у власність держави земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 3,55 тис. га вартістю близько 80 млн грн.

Про це на сайті прокуратури Донецької області повідомляє прес-служба.

У повідомленні говориться, що "після повторного розгляду Господарський суд Запорізької області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокурора Новоазовського району Донецької області в інтересах держави в особі Павлопольського сільської ради та головного управління Держземагентства у Донецькій області"

Своїм рішенням суд зобов'язав ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча", який належить Рінату Ахметову, припинити користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення площею 3555,5 га вартістю близько 80 млн грн і повернути її у власність держави.

У ході розгляду справи було встановлено, що в ще 1993 держпідприємству "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" отримав у постійне користування для сільськогосподарського використання землі Павлопольського сільської ради загальною площею більше 3500 га.

Нагадаємо, що в 1996 році держпідприємство було приватизовано поруч акціонерів, серед яких генеральний директор комбінату Володимир Бойко.

У 2010 році відбулося злиття з компанією Ріната Ахметова "Метінвест", яка після додаткових емісій акцій комбінату стала власником майже 90% його акцій.

У повідомленні прокуратури йдеться, що, перетворившись на суб'єкт підприємницької діяльності, підприємство фактично втратило право на користування землею, і до теперішнього часу необхідних правовстановлюючих документів не оформило.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: меткомбінату Ахметова суд відібрав , 55 тис. га сільгоспугідь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]