Сб, 2024-04-27, 02:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
Ухвалювати закони за прикладом Ярослава Мудрого і Володимира Мономаха закликав Філарет
Інші останні Релігійні новини
Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) закликав законодавців ухвалювати закони для інтересів людей, а не для власного збагачення, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Подивіться на наших законодавців ..., пишуть закони під себе, для свого збагачення, а не пишуть такі закони, які б давали можливість кожному громадянину жити по правді", - сказав він, звертаючись до присутніх після молебню з нагоди Дня Хрещення Русі на Володимирській гірці в суботу, 28 липня, в Києві.

При цьому глава УПЦ-КП заявив: "Тому згадуючи святого Ярослава (Мудрого - ред.) і Володимира Мономаха, ми повинні жити за тими законами і приймати такі закони, які брали вони".

Як зазначив патріарх Філарет, люди втратили віру у всіх, у них залишається тільки церква. "Так от, ми покликані для того, щоб стверджувати надію", - сказав він.

Між тим, глава УПЦ-КП зазначив, що багато віруючих не тільки в світському житті, а й церковні люди живуть не по закону Божому. "І це ми спостерігаємо не тільки серед християн, ми це спостерігаємо і в церкві", - заявив він.

При цьому глава УПЦ-КП знову висловив сподівання, що в Україні буде створено єдину Українську помісну православну церкву.

Нагадаємо, що 25 лютого 2010 року під час святкування з нагоди інавгурації президента України Віктора Януковича, партіарх Філарет, присутній на світському рауті, порушив правило Великого посту, взявши зі столу чарку з коньяком і став пити, закушуючи бужениною.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1131 | Додав: adminA | Теги: закони, Філарет, Володимира Мономаха, Ярослава Мудрого | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]