Сб, 2024-04-27, 06:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
Вперше відбудеться в Україні ннайбільший рок-фестиваль Європи Woodstock
Інші останні Культурні новини
Найбільший рок-фестиваль Європи Woodstock вперше пройде в Україні у Вінницькій області на Калинівському аеродромі 28-30 серпня 2012 року. У концертах візьмуть участь гурти, які подали заявки та виконують музику в стилях рок, етно, фольк та метал. Виступатимуть іноземні колективи та найвідоміші українські музичні гурти. Головний гість свята — польський рок-гурт Enej.

Представники Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця", який є організатором дійства розповідають, що фестиваль "Woodstock-Україна 2012" проводиться з метою пропаганди волонтерського руху та благодійництва. Ця подія створена для розвитку творчого потенціалу, масової музичної культури, формування естетичного смаку шанувальників різних музичних стилів, об'єднання різнопланових виконавців спільною ідеєю, згуртування мешканців різних частин України, пише i-pro.kiev.ua.

Щорічний рок-фестиваль Woodstock був започаткований у 1995 році як подяка волонтерам польського благодійного фонду "Оркестр святкової допомоги". На сьогодні фестиваль є найголовнішою подією в культурному житті Польщі та цілої Європи.

З фестивалю бере початок волонтерський рух "Патруль миру" (пол. Pokojowy Patrol), який вирішує питання супроводу гостей, безпеки, довідки та першої медичної допомоги на заходах "Оркестру святкової допомоги". Власне, "Оркестр..." і допоміг організувати благодійний фонд в Україні у 2006 році, який називається "Серце до серця".

Фестиваль Woodstock у Польщі з 2004 року регулярно проходить у місті Костшин-над-Одрою. По праву вважається одним з найбільших рок-майданчиків Європи. Організатори розповідають, що за всю історію фестивалю найбільше людей відвідало його у 2009 році — тоді зібралося більше чотирьохсот тисяч слухачів.

У 2012 році фестиваль уперше відбудеться в Україні на Вінниччині. Військовий аеропорт, де буде проходити дійство, тимчасово виведений з експлуатації, в місцевості с. Калинівка, Вінницької області, з північного боку міста. Відстань до аеропорту від залізничного вокзалу — 1,2 км. Відстань від автобусного вокзалу — 0,9 км.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: Україні, рок-фестиваль Європи Woodstock | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]