Пт, 2024-04-26, 16:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:00
7-х членів екіпажу з 4-ма українцями з затонулого поблизу Франції судна вдалось врятувати
Інші останні Офіційні новини

Судно "Флорес" з українськими моряками у складі екіпажу зіткнулося 9 грудня з танкером "Афродіта" і затонуло в районі провінції Бретань. Екіпаж вдалося врятувати, передає Iнтерфакс-Україна.

Як повідомив в суботу, 10 грудня, прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, за повідомленням посольства країни у Франції, з сімох членів екіпажу четверо є українцями.

На щастя ніхто з членів екіпажу обох судів не постраждав. Всіх семеро членів екіпажу судна "Флорес" було врятовано судном "Оушн Титан". Це судно в даний час прямує в порт міста Кашкайш (Португалія).

Орієнтовний час прибуття судна - 18.00 місцевого часу.

Посольство України в Португалії разом з місцевим морським агентством вирішує питання розміщення моряків в готелі і швидкого повернення їх до України.

Ситуація знаходиться на контролі МЗС України і посольств країни у Франції і Португалії.

Нагадаємо, що наприкінці липня вісім моряків-громадян України було врятовано із затонулого біля берегів Сингапуру балкера B Oceania (прапор Мальти).

А в лютому цього року український суховантаж "Григорій Петровський" внаслідок шторму затонув в акваторії грузинського порту Поті. На борту перебували 11 членів екіпажу. В ході рятувальної операції усіх моряків було врятовано.

У лютому біля узбережжя Грузії затонуло українське судно, всіх моряків вдалося врятувати. Екіпаж суховантажу було заздалегідь попереджено про шторм, що насувається, проте той вчасно не зреагував. Судно втратило керування, вдарилося об мол і розкололося навпіл.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1136 | Додав: adminA | Теги: Судно Флорес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]