Пт, 2024-04-26, 07:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Керрі: США записали переговори Москви з її шпигунами в Україні - The Daily Beast
Інші останні Іноземна преса про Україну

США мають докази того, що Москва розгорнула агентурну мережу на сході України: у розпорядженні американського уряду є записи їхніх переговорів, заявив 25 квітня на зустрічі за зачиненими дверима у Вашингтоні держсекретар США Джон Керрі. The Daily Beast вдалося ознайомитися із записом його виступу.

"Від розвідки надходять записані розмови, в яких агенти спецслужб отримують накази від Москви, і кожен може відчути різницю в акцентах, ідіомах, у мові. Ми достеменно знаємо, хто віддає ці накази і звідки вони виходять", - заявив глава американської дипломатії.

29 квітня представниця Держдепу Джен Псакі пояснила, що Керрі говорив про українську розвідку, звинувативши The Daily Beast у неправильному тлумаченні його слів. Таке пояснення не задовольнило журналістів видання: "Ніде у своєму виступі Керрі не зазначив, що має на увазі українську розвідку", - наполягають вони.

Хоч як би там було, але якщо розвідслужби США справді перехопили докази російських операцій з дестабілізації України, це означає, що дешифрувальники і перехоплювачі переговорів з АНБ і Збройних сил США обійшли російські заходи захисту каналів військового зв'язку, йдеться в статті.

"Для перехоплення переговорів з використанням радіоелектронних засобів зв'язку з Росії європейське командування ЗС США головним чином покладається на літаки RC-135 River Joint, - повідомляє The Daily Beast. - Ці літаки - модифікація Boeing-707 - оснащені передовою сенсорною системою й апаратурою перехоплення сигналів. Інші літаки, які використовують ВМС США для подібного прослуховування, - це EP3, що діють з американських військово-морських баз у Роті (Іспанія) і Сігонеллі (Італія)".

Керрі не впевнений, чи Путін вже ухвалив рішення про відправлення російських військ на схід України, бо це неминуче спричинило б повномасштабні санкції щодо таких галузей, як енергетика, банківська справа, фінанси, технології, озброєння. "Ми намагаємося знайти спосіб накласти секторальні санкції з мінімальними негативними наслідками для Європи, Канади та США, але з максимальним впливом на Росію. Ми впевнені, що є спосіб накладення секторальних санкцій за допомогою скальпеля, а не кувалди", - цитує дипломата видання.

"Держсекретар звинуватив свого російського колегу (Лаврова) у брехні, коли обговорювалася з ним готовність Росії дотримуватися міжнародної угоди, котра має на меті деескалацію кризи в Україні", - йдеться в статті. "За останні кілька тижнів я шість разів говорив з Лавровим. Остання розмова була просто кафкіанською, це була інша планета, це було просто дико. Ніхто не вміє пояснювати, що червоне - це синє, а чорне - це біле, так, як він. Ось з чим ми маємо справу", - поскаржився Керрі, зізнавшись, що охоплений гнівом і розпачем".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1010 | Додав: admin | Теги: переговори москви, україна, шпигуни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]