Сб, 2024-04-27, 01:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
Між воїнами УПА і Червоної армії не може бути згоди, - заявила Фаріон
Інші останні Політичні новини
Депутат від "Свободи" Ірина Фаріон заявила, що радянська "побєда" ніколи не стане українською "перемогою".

Таку думку вона озвучила на траурному мітингу за жертвами Другої світової війни, цитує "Інтерфакс-Україна".

"Ніколи їх "побєда" не буде нашою "перемогою". Імперія, яка називалася СРСР, і її колонія УРСР не були нашими державами, отже, не було кого захищати і за що воювати. Але була рідна земля та була єдина армія, Українська повстанська, яка це захищала", - підкреслила вона.

За її словами, не може бути згоди між воїном УПА і Червоної армії до того часу, поки не буде організований Нюрнберг-2 над комунізмом.

"Тому називати це перемогою - значить бути фальшивим, примітивним і просто садо-мазо", - вважає Фаріон.

Вона також висловила думку, що потрібно покарати комуністів.

"Іронія долі полягає в тому, що нацистська Німеччина покарана, а комуністичний режим в Україні - при абсолютній владі. У парламенті сидить більше 30 чудовиськ із правом голосу та законодавчої ініціативи, хоча їх місце - у тюрмах", - вважає депутат.

"І наше з вами покликання полягає в тому, щоб знищити цей уламок тоталітарного режиму, що називається комунізмом. На даний час це найбільший сором України, якщо не брати до уваги Партію регіонів", - заявила Фаріон.

Раніше повідомлялося, що у 2011 році ветерани Радянської та Української повстанської армії (УПА) домовилися відзначити 9 травня у Львівській області під державними прапорами України.

"День Перемоги у Львівській області відзначимо під державними прапорами. Ніяких маршів і провокацій, націлених на те, щоб підірвати стабільність або внести неспокій у Львові та області, ми не допустимо" - сказав олова обласної державної адміністрації (ОДА) Михайло Цимбалюк.

За підрахунками інституту історії України НАН України, в лавах Червоної армії під час Другої світової загинуло 3,5 - 4 млн українців, в радянських партизанських формуваннях - від 40 до 60 тис, в загонах ОУН та УПА - більше 100 тис. Прямі людські втрати України, за оцінками цього інституту, складають 8 - 10 млн, демографічні - 10 - 13 млн осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: Згода, Фаріон, Червона армія, воїни УПА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]