Пт, 2024-04-26, 17:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:47
МВС заперечує, що стягує війська до Києва і обмежує в'їзд
Інші останні Політичні новини
Командування Внутрішніх військ МВС спростувало інформацію депутата від фракції "Свобода" Юрія Сиротюка про масове прибуття до Києва додаткових підрозділів внутрішніх військ, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу внутрішніх військ.

"Офіційно повідомляємо, що з Вінницького регіону в Київ справді направлено 200 військовослужбовців. Однак розцінювати це як якесь "підкріплення" неможливо, оскільки нещодавно з Київського гарнізону були звільнені в запас 680 солдатів, що проходили строкову службу, а ті, які прийшли замість них, ще проходять так званий курс молодого бійця. Тому залучати їх до охорони громадського порядку міста Києва неможливо", - йдеться в заяві прес-служби відомства.

Разом з тим у прес-службі закликали представників ЗМІ у своїх повідомленнях використовувати інформацію з офіційних джерел, "а не поширювати перекручені факти від зацікавлених осіб".

Нагадаємо, крім Сиротюка, про залучення додаткового контингенту внутрішніх військ МВС заявляв і народний депутат від фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль, а також прес-служба УДАРу.

Глава МВС пообіцяв не блокувати мітингувальників з областей

Правоохоронні органи не перешкоджатимуть громадянам, які мають намір приїхати до Києва з інших регіонів для участі в масових заходах в суботу, 18 травня.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, відповідаючи на запитання опозиції у парламенті, передає "Українська правда".

Зокрема, депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко заявив про те, що до опозиції надходять десятки повідомлень з різних міст України про те, що органи внутрішніх справ віддали команди "не випускати в Київ жодну одиницю транспорту для перевезення громадян, які можуть бути на акціях, а також не продавати жодного квитка на автобуси, потяги".

На це Захарченко відповів: "Жодних перешкод для організації мирних зборів громадян органи внутрішніх справ чинити не збираються. Таких команд ніхто не віддавав. Якщо у вас будуть якісь випадки, мені особисто направляйте таку інформацію, я її буду брати на свій контроль і організовувати її перевірку".

Як відомо, 18 травня на Європейській площі в Києві відбудеться мітинг у рамках всеукраїнської акції "Вставай, Україно!".

Разом з акцією опозиції під егідою Партії регіонів відбудеться акція "Всеукраїнський антифашистський марш "У Європу - без фашистів!".

Також стало відомо, що 18 травня в Житомирській, Чернігівській, Черкаській областях до 15.00 не будуть їздити приміські автобуси в напрямку Києва. Автоперевізники відмовляються коментувати ситуацію, при цьому водії зазначають, що компаніям загрожують відібрати ліцензії на перевезення у разі виходу на маршрут.

"Свободівець" стверджує, що ПР привезе на антифашистський мітинг до Києва донецьких бомжів

Для участі в "антифашистському" мітингу 18 травня в Києві донецькі організатори набирають безробітних та осіб без певного місця проживання.

Про це заявили в Донецькій облорганізації ВО "Свобода" з посиланням на інформацію від місцевих активістів, передає "Українська правда".

"Надходить інформація про те, що в Донецьку та інших містах області на бюджетних і приватних підприємствах робітників "запрошують" їхати на "регіоналівську" акцію до Києва 18 травня, пропонуючи за це по 200 гривень", - зазначили у "Свободі".

"Люди масово відмовляються від такого "заробітку", тому в організовані групи, які будуть їхати до столиці від Партії регіонів, набирають безробітних і осіб без певного місця проживання", - повідомляють опозиціонери.

Також до облорганізації "Свободи" звернулися студенти з кількох університетів Донецька зі скаргами на те, що їх змушують йти на мітинг "проти неофашизму", який організовує Партія регіонів 17 травня.

"У нас профком складає списки: скільки людей від кожної групи, кожного факультету прийде на "антифашистський" мітинг. Явка туди обов'язкова. За відмову прийти погрожують проблемами в навчанні", - розповідають студенти Донецького національного університету.

"Приходять представники студентської профспілки і кажуть, що від кожної групи має бути по 10 осіб на "концерті проти фашизму", - повідомляють студенти з Донецького держуніверситету управління.

Як відомо, 18 травня в Києві пройде фінальна акція опозиції "Вставай, Україно!".

Її прихильники пройдуть за маршрутом: Європейська площа - вул. Михайлівська - Софійська площа. За даними Київської міськдержадміністрації, "Батьківщина" погодилася покинути Європейську площу на 15 хвилин раніше, о 12.15. Партія регіонів буцімто погодилася пересунути в часі свою акцію - "Всеукраїнський марш проти фашизму" - на одну годину і почати її на Європейській площі о 13.00.

17 травня прем'єр Микола Азаров дав вказівку міністру освіти "заборонити участь і не змушувати працівників ВНЗ брати участь у будь-яких політичних дійствах.







Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: обмежує в'їзд, війська, МВС, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]