Сб, 2024-04-27, 01:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
Науковці пояснили смерть талановитих музикантів у 27 років
Інші останні Новини світу

Дослідники з австралійського університету технологій вивчили феномен так званого клубу 27 - популярної гіпотези про те, що для талановитих музикантів фатальним є вік 27 років.

Науковці проаналізували біографічні відомості про артистів і встановили, що насправді ніякого "клубу 27" не існує, і музиканти помирають у віці 27 років не частіше, ніж у будь-якому іншому, передає ТСН.

Для вивчення "клубу 27" соціологи скористалися даними про смерті 1046 музикантів (сольних виконавців та учасників груп), яким вдалося потрапити на вершину британського хіт-параду в період з 1956 по 2007 роки. У переліку артистів серед інших опинилися й знамениті учасники "клубу 27": Джимі Хендрікс, Джим Моррісон і Курт Кобейн.

Проаналізувавши отримані дані, фахівці встановили, що 27 років не є фатальним віком для артиста. Проте музиканти помирають раніше за "звичайних" людей, і багато з них ризикують померти, не доживши до 40 років.

За підсумками проведеної роботи соціологи зробили висновок про те, що існування "клубу 27" є результатом необ'єктивного добору фактів та випадкових збігів.

Нагадаємо, що нова хвиля інтересу до теми "клубу 27" піднялася влітку 2011 року. Така увага до списку музикантів, які померли у віці 27 років, пояснюється смертю ретро-соул співачки Емі Вайнхаус - вона померла в липні 2011 року, не доживши два місяці до свого 28-річчя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: смерть талановитих музикантів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]