Пт, 2024-04-26, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
Підозрюваних у крадіжці алмазів на суму 37 мільйонів євро заарештували у Бельгії
Інші останні Новини світу
У Бельгії поліцейські затримали кількох підозрюваних у причетності до крадіжки алмазів вартістю 37 мільйонів євро з аеропорту Брюсселя в лютому 2013 року, повідомляє Lenta.Ru 8 травня з посиланням на місцеве видання SudInfo.

У середу вранці, 8 травня, співробітники поліції провели 40 обшуків на території Брюсселя, а також у Валлонії і Фландрії. В операції із затримання злочинців і збору доказів брало участь близько 200 співробітників правоохоронних органів. Поліцейські знайшли частину викрадених коштовностей.

Повідомляється, що заарештовано не тільки учасників лютневого пограбування, а й їхніх численних спільників. Імена затриманих не називаються. За інформацією видання, в ході поліцейської операції могли бути виявлені не тільки викрадені алмази, а й кошти, виручені злочинцями від їхнього продажу.

Одна з найбільших за останній час алмазних крадіжок сталася в брюссельському аеропорту 18 лютого 2013 року. Вісім злочинців на двох автомобілях проникли на злітно-посадкову смугу і під'їхали до літака, в який дорогоцінні камені завантажували з броньованого фургона. 120 упаковок з алмазами зловмисники викрали без єдиного пострілу протягом п'яти хвилин.

Після пограбування антверпенський Міжнародний алмазний центр (World Diamond Centre) оцінив збитки на 37 мільйонів євро (50 мільйонів доларів). У той же час, експерти підкреслювали, що викрадачі заволоділи необробленими алмазами, які можна легко продати на чорному ринку. Оцінки вартості викраденого доходили до сотень мільйонів доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: Бельгія, 37 мільйонів євро, арешт, крадіжка алмазів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]