Пт, 2024-04-26, 15:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Презентація книги Сверстюка про "великого українця" Гоголя відбулася у Києві
Інші останні Культурні новини
Презентація книги президента Українського ПЕН-клубу, письменника Євгена Сверстюка "Гоголь і українська ніч" відбулася у Києві у вівторок ввечері. Книга складається з майже 30 есе, в яких автор розкриває своє сприйняття письменника Миколи Гоголя - як романтика, гумориста, сатирика, релігійного мислителя.

Над матеріалами, опублікованими в книзі, Сверстюк працював три десятиліття, деякі есе раніше було опубліковано в періодичній пресі, але вони зазнали доопрацювання. Крім того, Сверстюк у праці вперше опублікував свою поему, присвячену Гоголю, передає "Інтерфакс-Україна".

Як пояснив автор книги "Гоголь і українська ніч" журналістам під час презентації в Національному музеї літератури, його праця є не літературознавчою, а психологічно-філософською.

Відповідаючи на запитання, український чи російський письменник Гоголь, Сверстюк сказав: "Він прописаний в російській літературі. Я цього питання не торкався (у книзі - ред.). Я не торкаюся питання, є він письменником російським або українським. Для мене це не настільки важливо. Для мене важливо, чи є Гоголь великим українцем чи ні? Він - великий українець".

При цьому він наголосив, що в його праці Гоголь "каже" виключно українською мовою. Тираж книги склав 1 тисячу примірників.

Раніше дисидент Сверстюк заявляв, що вважає великою бідою українців підкуп на виборах. На зустрічі на Волині Сверстюк назвав тих, хто продає свій голос за гроші, "купленими баранами".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: презентація книги Сверстюка, великого українця Гоголя, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]