Пт, 2024-04-26, 03:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:56
Ситуацію, що склалася в Україні обговорили Папа Римський Франциск і Арсеній Яценюк
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

26 квітня Папа Римський Франциск прийняв у Ватикані прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, повідомляє радіо Ватикан.

"Під час відвертої бесіди, яка є підтвердженням добрих відносин між Апостольською Столицею і Україною, говорилося про нинішню ситуацію, висловлюючи побажання, щоб всі зацікавлені сторони співпрацювали в конструктивний спосіб, щоб заново залучити політичну і соціальну стабільність в країні в рамках міжнародного права, сприяючи взаєморозумінню між народами в цьому регіоні. Крім того, відзначена особлива роль, яку мають відігравати Церкви та релігійні організації, також як кожен віруючий, у справі сприяння взаємоповаги і злагоди між усіма складовими частинами суспільства. Також зачепити можливі подальші ініціативи міжнародної спільноти щодо згаданої ситуації, " - йдеться в повідомленні прес-служби Ватикану.

З Ватикану Яценюк поїде в базиліку святої Софії в Римі, де відбудеться молитва за Україну та зустріч з українською громадою.

В українську офіційну делегацію входять також в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця і мер міста Львів Андрій Садовий.

Раніше державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін заявляв, що Папа Франциск може здійснити несподівані візити в райони бойових дій в Україні, якщо він буде впевнений, що його присутність допоможе встановити мир.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 893 | Додав: admin | Теги: Арсеній Яценюк, Папа Римський Франциск | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]