Пт, 2024-04-26, 19:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
У Казахстані хочуть за законом вбивати 80-річних президентів
Інші останні Новини світу
Союз мусульман Казахстану пропонує ввести закон про обмеження терміну життя наступних президентів, повідомляє СА-News з посиланням на на прес-службу організації.

З метою запобігти загрозі довічного перебування на посту другого і третього Президентів країни, Союз мусульман Казахстану (СМК) і Мусульманський комітет з прав людини в Центральній Азії (МКПЛ ЦА) пропонують законодавчо обмежити термін життя голови держави.

"Згідно з дослідженнями науковців, критичним для людини є вік 80 років. Після його досягнення, починається стрімка деградація особистості. Людина старша 80 років не здатна керувати країною. На жаль, історія знає чимало прикладів, коли державні діячі через старече недоумство доводили суспільство до повного хаосу", - йдеться в прес-релізі Союзу.

Керівництво СМК і МКПЛ ЦА пропонує конституційно закріпити граничний термін життя Президента країни. Необхідно також передбачити заходи гарантованого виконання цього закону. З цією метою мусульманські лідери пропонують внести до Конституції поправку про обов'язкову смертну кару в 80 років.

"У разі, якщо голова держави по досягненню 80-річного віку прагне і далі керувати країною, він повинен бути страчений незалежно від його бажання", - наголошується в прес-релізі.

Тим часом президент казахстану Нурсултан Назарбаєв наклав заборону на закордонні подорожі, на відпочинок у новорічні та інші державні свята всім керівним працівникам уряду, міністерств і відомств, акиматів (обласних адміністрацій). "Відзначати їх треба в країні, зі своїм народом. Це стосується не тільки майбутнього Нового року, а й взагалі всіх національних і державних свят", - сказав Назарбаєв.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: казахстан, закон, вбивати 80-річних президентів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]