Пт, 2024-04-26, 02:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:08
Змушуючи грати на гітарі, хірурги оперували пацієнтові мозок. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Лікарня в Лос-Анджелесі стала першим у світі медичним закладом, який здійснив пряму трансляцію операції на головному мозку. Трансляція здійснювалася через сервіс Vine.

Неймовірно, але ці кадри показують пацієнта, який радісно бриньчить на гітарі, поки хірурги порпаються у нього в мозку. 39-річного Бреда Картера зняли на відео під час операції, в ході якої лікарі вставили йому в мозок імплантат, схожий на кардіостимулятор. Пристрій повинен допомогти чоловікові в боротьбі з хворобою Паркінсона. Трансляція процедури супроводжувалася коментарями кожного її етапу, пише FederalPost з посиланням на Mail Online.

Хвороба Паркінсона була діагностована у Картера в 2006 році, коли у нього почали тремтіти руки, і він вже не міг грати на своєму улюбленому музичному інструменті.

Суть цієї операції полягає в стимулюванні імплантатом ділянки мозку, яка потерпає від цього захворювання. У ході хірургічного втручання Картера вивели з-під дії наркозу і попросили зіграти на гітарі. Це було необхідно для того, щоб лікарі могли правильно розмістити електроди.

Для лікарів з Медичного центру Рональда Рейгана (Ronald Reagan UCLA Medical Centre's) ця операція стала ювілейною - вони виконали її 500-й раз. Саме з цієї нагоди процедуру було знято на відео і її транслювали в Інтернет.

Глибока стимуляція є терапією для людей, що потерпають від хвороби Паркінсона - нейродегенеративного захворювання, що є другим за поширеністю, після хвороби Альцгеймера. В даний час немає жодних способів її лікування, але операції, подібні до цієї, можуть допомогти полегшити симптоми хвороби, зокрема, позбавити пацієнта тремору, ригідності м'язів, болів і сповільненості в рухах.

Операція передбачає встановлення стимулятора, який випромінює електронні імпульси в постраждалі райони мозку. Під час хірургічного втручання пацієнт залишається при свідомості і лікарі просять його виконати тести, щоб переконатися в тому, що стимулятор встановлений правильно.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1000 | Додав: nowyny | Теги: оперували мозок, гра на гітарі, хірурги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]