Пт, 2024-04-26, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:03
Бойовики провадять ротацію. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі ніхто з особового складу Збройних сил України не загинув і не постраждав, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув і не постраждав. Але НЗФ почали використовувати важке озброєння, зокрема міномети. За добу були три такі випадки, загалом по позиціях сил АТО було випущено 20 мін", - розповів на брифінгу в Києві в четвер.

Мотузяник поінформував, то на луганському напрямку противник тричі порушував режим припинення вогню, зокрема, в Щасті та Попаснянському районі.

На донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь у Зайцевому, Луганському, в Авдіївці мав місце мінометний обстріл.

На маріупольському напрямку активні бойові дії велися на всій лінії фронту - від Мар’їнки до Широкиного. У Березовому сили АТО вимушені були відкривати вогонь у відповідь на мінометний обстріл. Загалом на маріупольському напрямку за добу зафіксовано вісім обстрілів.

Минулої доби на Донбасі знищено одного російського військовослужбовця та ще одного поранено - розвідка

Минулої доби на Донбасі знищено одного військовослужбовця Збройних сил Російської Федерації та ще одного поранено.

Як повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, встановлено чергові втрати особового складу частин та з’єднань 1 армійського корпусу (Донецьк) Збройних сил РФ.

"11 травня загинув один військовослужбовець 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) та отримав поранення один військовослужбовець 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться у повідомленні.

При цьому сказано, що з огляду на небезпеку відновлення активних бойових дій та втрату мотивації продовжувати участь у збройній агресії Росії проти України, продовжуються спроби самовільного залишення частини військовослужбовцями 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу Збройних сил РФ, які намагаються самостійно повернутися до Росії та звернутися за захистом до правозахисних організацій.

"11 травня підрозділом національної гвардії РФ, що прибув до Дебальцевого, для протидії випадкам дезертирства було затримано двох військовослужбовців мотострілецького батальйону 7-ї омсбр, які намагалися самостійно повернутися до Росії. Під час збройної сутички поранено одного "нацгвардійця" та пошкоджено армійський автомобіль", - наголосили в ГУР Міноборони.

Російські з`єднання на Донбасі проводять ротацію та посилення передових підрозділів

Армійські корпуси збройних сил РФ на тимчасово окупованій частині Донбасу проводять ротацію та посилення передових підрозділів.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, командування 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ використовує зниження інтенсивності ведення вогню для підтримання з’єднань і частин у готовності до негайного застосування.

Зокрема противник здійснив ротацію та посилення передових підрозділів на Сєверодонецькому, Слов’янському та Волноваському напрямках.

На Сєверодонецькому напрямку бойовики в бік Первомайська перемістили танковий взвод танкового батальйону 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го армійського корпусу.

На Слов’янському напрямку в районі Санжарівки проведено ротацію підрозділів 3-го мотострілецького батальйону 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу.

Також на Волноваському напрямку до Комунарівки переміщено мотострілецький та вогневий взводи 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка).

У районах Петрівського та Новоласпи запланована ротація підрозділів-го мотострілецького батальйону 1-ї окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1-го армійського корпусу.

Окрім того, українська сторона надала чергову інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, самохідних артилерійських установок та 122-міліметрових РСЗВ "Град" у районах Луганська, Макіївки, Донецька та Красноармійська.

Як повідомлялося, за минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі один військовослужбовець загинув, ще троє українських військовослужбовців отримали поранення. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, до Дебальцевого прибув підрозділ Нацгвардії РФ в складі близько 70 осіб. Цей підрозділ призначений для протидії випадкам дезертирства військовослужбовців ЗС РФ у разі відновлення активних бойових дій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: ротація, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]