Пт, 2024-04-26, 18:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:41
Головна умова інтеграції в СНД - ратифікація договору про ЗВТ - пояснила Росія
Інші останні Новини світу

Ратифікація Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД є найважливішою умовою подальшої інтеграції країн Співдружності. Про це прем`єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, виступаючи на засіданні Ради голів урядів СНД в Ашгабаті, передає УНІАН.

Медведєв підкреслив, що має намір продовжувати зусилля щодо вдосконалення взаємодії й задіює всі способи для того, щоб інтеграція проходила максимально інтенсивно, приносила конкретні результати, була не паперовою, а наочною й змістовною.

"Однією з найважливіших умов нашої подальшої інтеграції я бачу подальший розвиток угод і ратифікаційних процедур за Договором про зону вільної торгівлі країн СНД. Зрештою це вигідно всім нам, тому ми вітаємо максимально широке означення кола його учасників, приєднання до цього договору інших країн", - сказав Медведєв.

Глава російського уряду повідомив, що про це йшлося в ході обговорення теми у вузькому складі. Він навів показники обсягів взаємної торгівлі, яка є індикатором самопочуття економік.

"Взаємна торгівля країн СНД у 2011 році збільшилася на 36%, а в абсолютному виразі вона наблизилася до порогу 300 млрд доларів", - сказав він, зазначивши, що це не межа.

За його словами, навіть сама по собі ця цифра показує потенціал інтеграційної взаємодії й відносин в економічній сфері. На думку Медведєва, це особливо важливо в той час, коли світова економіка, її самопочуття залишає бажати кращого.

"Я вперше представляю Росію в цій якості й, звичайно, хотів би підтвердити безперечний пріоритет нашої країни в оцінці ключового напрямку інтеграції країн СНД. Особливу значущість має торгово-економічне співробітництво", - підкреслив російський прем`єр, відзначивши, що чималу роль відіграє гуманітарне співробітництво й культурні зв`язки.

У цьому Медведєв вбачає "не лише драйвер розвитку країн СНД, але й запоруку стабільного й безпечного розвитку регіону в цілому".

"Це неодмінна умова для підйому економічного розвитку, вирішення нагальних завдань, які стоять у соціально-економічній сфері й, зрештою, це створює умови для покращення якості життя великої кількості людей", - уточнив він.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі керівники урядів країн СНД, у тому числі прем'єр-міністр України Микола Азаров, підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Згода щодо цього документу досягнута раніше в той же день на зустрічі глав урядів СНД.

Тоды ж договір підписали Росія, Україна, Бєларусь, Казахстан, Вірменія, Таджикистан, Молдова і Киргизстан. Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан. Разом із тим, було заявлено, що ці країни планують приєднатися до нього.

Президент України Віктор Янукович 15 травня в Москві заявив, що Україна має намір найближчим часом ратифікувати Угоду про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД.

Проте в України з`явилися зауваження до угоди, які полягають у нерівності умов, що стосуються введення торгових обмежень країнами Митного союзу та іншими членами СНД.

17 травня цього року перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський заявив, що угода про створення зони вільної торгівлі з країнами СНД все ще проходить внутрішньовідомчі процедури в Україні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: СНД, ЗВТ, Росія, інтеграції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]