Пт, 2024-04-26, 07:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Януковичу президент Польщі пояснив, що "справа Луценка" стоїть на шляху асоціації з ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент України Віктор Янукович в середу 20 лютого в польському місті Вісла зустрінеться з двома президентами: польським - Броніславом Коморовським, та словацьким - Іваном Гашпаровичем. Глави сусідніх з Україною держав будуть розмовляти з Януковичем про європейську інтеграцію України, а перш за все про підготовку до саміту Україна-ЄС.

"Ми будемо розмовляти, переконуючи українського гостя, щоб він виконав низку жестів, які підтверджували б його прагнення наблизити Україну до західного світу й збільшували шанс на підписання договору про асоціацію України з ЄС на саміті, що відбудеться в листопаді цього року у Вільнюсі", - сказав Коморовський в розмові з "Польським Радіо", передає Радіо "Свобода".

Президент Польщі пояснив, що саме повинен зробити Янукович для того, щоб Євросоюз погодився на підписання умови про асоціацію.

"Я буду переконувати, як переконував рік тому, коли отримав певні обіцянки, щоб Янукович зробив жест, який може вплинути на багатьох людей західного світу. Я маю на увазі вирішення складних проблем, принаймні часткове розв'язання проблем політичних конкурентів, які сьогодні знаходяться в ув'язненні. Йдеться, наприклад, про пана Луценка, екс-міністра внутрішніх справ ", - розповів Коморовський.

За словами польського президента, ще два роки тому мало хто вірив в успішне завершення переговорів ЄС з Україною про умови асоціації. Тому, вважає він, з Януковичем варто говорити в тому числі й для того, щоб підтримати проєвропейські сили в Україні.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак заявляє, що в України залишилося не так багато часу для виконання рекомендацій ЄС, висловлених у висновках Ради закордонних справ ЄС від 10 грудня 2012 року.

В той же час представник Євросоюзу з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон після зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою заявила, що владі України треба швидше вирішувати справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Луценка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: ШЛЯХ, янукович, Справа Луценка, президент Польщі, асоціація з ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]