Пт, 2024-04-26, 23:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:02
Польща наступного року підніме зарплати для робітників з України до рівня поляків
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Польщі триває робота над зміною умов праці для іноземців. Як передає "Польське радіо", чиновники мають намір зрівняти заробітні плати найманих робітників з-за кордону і поляків.

"Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви щодо працевлаштування іноземців, яка повинна бути задіяна з 1 січня 2017 року", - сказав заступник міністра сім'ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед.

Сезонна директива охоплює питання прибуття і перебування громадян третіх країн з метою працевлаштування на сезонну роботу. Представник відомства праці зазначив, що будуть зміни в так званих короткострокових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування, а також параграф за однаковими умовами праці і зарплат.

Швед додав, що в сезонній роботі в основному зацікавлені громадяни України.

"Понад 95% працівників-іноземців у Польщі з України", - підкреслив заступник міністра.

У минулому році було видано 800 тисяч заявок на роботу в Польщі. Працювало близько півмільйона людей. Цього року до середини травня надійшло 500 тисяч заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень передбачається вже більше мільйона.

Як зазначається, польські чиновники прагнуть і надалі зберегти можливість іноземцям працювати в сільському господарстві, в послугах і будівництві, але щоб умови праці прибулих були на тому ж рівні, що і у місцевих працівників.

Раніше Асоціація підприємців і роботодавців Польщі запропонувала надати право на постійне проживання в країні одному мільйону іммігрантів, в тому числі українцям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: рівня поляків, робітники з України, наступного року, Польща, зарплати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]