Ср, 2024-04-24, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
Проти бойкоту Євро в Україні Коморовський, а Качиньський - за
Інші останні Політичні новини

Польща вважає неадекватною реакцією заяви окремих країн про бойкот чемпіонату Європи з футболу-2012 в Україні у зв'язку із ситуацією з демократією. Про це сказано в повідомленні прес-служби президента Польщі Броніслава Коморовського, передають "Українські новини"

"Я дивлюся на це з великою стурбованістю і вважаю, що заклики до бойкоту неадекватні стосовно ситуації в Україні... Бойкот у зв'язку з реально існуючою ситуацією - неадекватний політичний жест", - сказано в повідомленні.

Президент зазначив, що в різних демократичних країнах були випадки винесення вироків президентам або прем'єрам, однак це не приводило до бойкоту.

"Тому що Євро-2012 пов'язане з Україною, тобто ризик зіпсувати свято в Україні бойкотом, що також означало б наші втрати. Євро-2012 мало бути для України шансом показати, що ця країна здатна на інтеграцію зі світом західним, а також повинно було показати польсько-українську дружбу на цьому шляху", - сказав Коморовський.

Він також нагадав, що така реакція може негативно позначитися на результатах чемпіонату для Польщі.

"Я вважаю, що навіть найбільш правильні протести можна зробити так, щоб це не шкодило такій важливій справі, якою є для поляків Євро-2012, яка є гарною рекламою для нашої країни", - сказав він.

Коморовський зазначив, що він попереджав президента Віктора Януковича про такі наслідки після арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Водночас джерело в дипломатичних колах повідомила, що президент Польщі Броніслав Коморовський має намір відвідати саміт держав Центральної Європи, що пройде в Ялті (Крим) 11-12 травня.

Качинський виступив за бойкот матчів Євро-2012 в Україні

У зв'язку з ситуацією навколо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко польська опозиційна партія "Право та справедливість" виступає за бойкот матчів Євро-2012, проведення яких заплановане в Україні, а також за подальший тиск на українську владу, передає "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з політичними подіями в Україні, а також із ситуацією навколо ув'язненої Юлії Тимошенко "Право та справедливість" висловлюється за бойкот матчів чемпіонату Європи з футболу в Україні, а також за подальший тиск на українську владу", - йдеться в заяві лідера партії Ярослава Качинського, оприлюдненій у четвер.

За його словами, дії українського уряду стосовно опозиції, а особливо щодо Тимошенко, "мають зустріти рішучу реакцію польських, як і європейських політиків". "У цьому контексті радують заяви про бойкот матчів Євро-2012 в Україні, зроблені деякими європейськими урядами", - наголосив лідер "Права та справедливості".

У заяві також міститься заклик до польського уряду погрожувати Україні бойкотом, якщо ситуація з опозицією не зміниться. "Польський уряд має також оголосити загрозу бойкоту українській частині чемпіонату", - наголосив Качинський.

У Європі дедалі частіше лунають заклики бойкотувати ігри Євро-2012, які пройдуть в Україні. В уряді Німеччини дали зрозуміти, що канцлер Ангела Меркель може відмовитися від відвідин України під час чемпіонату - все залежатиме від подальшої долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Сама же Ангела Меркель заявила, що має намір в самий останній момент прийняти рішення про те, чи слід їй їхати в Україну на чемпіонат Європи з футболу.

Окрім того, 30 квітня стало відомо, що й голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу має намір бойкотувати матчі та будь-які інші заходи чемпіонату Європи з футболу на території України.

1 травня глава місії України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв висловлював сподівання, що інформація про заклики бойкотувати Євро-2012 є перебільшеною.

Раніше директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин повідомив, що брати участь у зустрічі в Ялті відмовилися президенти Австрії, Чехії, Німеччини, Італії та Словенії. Він не виключив, що в зустрічі не візьме участі й президент Естонії.

У МЗС закликали не сприймати відмову деяких президентів приїхати в Україну як демарш.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1132 | Додав: adminA | Теги: Україні, Коморовський проти бойкоту Євро, Качиньський - за | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]