Пт, 2024-04-26, 02:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Україна має всі можливості стати енергонезалежною в середньостроковій перспективі - Гройсман. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Україна має всі можливості та ресурси для того, щоб уже в середньостроковій перспективі стати енергонезалежною державою, заявив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи II Форум енергоефективного партнерства "Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель", передає УНІАН.

"Ми починаємо етап збільшення власного видобутку газу. Наше завдання - стати повністю енергонезалежною державою. У нас достатньо можливостей і ресурсів, які дозволять нам бути абсолютно незалежними, розвивати альтернативну енергетику. Я вірю в те, що ми зробимо це в середньостроковій перспективі", - сказав глава уряду.

Він також підкреслив, що рішення уряду встановити в Україні ринкову ціну на газ для всіх споживачів, ухвалене в квітні цього року, є значним кроком у цьому напрямку, оскільки дозволяє подолати корупцію в сфері поставок газу.

Раніше глава уряду зазначав, що Україна повинна максимально наростити власний видобуток, а також максимально проводити політику енергоефективності. На думку Гройсмана, це дасть змогу країні повністю розвиватися за рахунок власних енергоресурсів.

Україна в 2016 році планує скоротити імпорт природного газу порівняно з 2015 роком на 20-30% - до 11-13 млрд куб. м із 16,4 млрд куб. м і здійснювати закупівлі переважно за реверсною схемою в країнах Євросоюзу.

Екс-прем`єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що Україна, яка на сьогоднішній день імпортує близько половини природного газу для забезпечення своїх потреб, має намір протягом 10 років відмовитися від імпортного "блакитного палива" й стати його експортером.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 667 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, україна, енергонезалежність, можливості | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]