Сб, 2024-04-20, 05:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:33
Відео останніх хвилин Superjet-100 з'явилося в Мережі. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

На місці падіння російського лайнера Sukhoi Superjet-100 в Індонезії в понеділок на світанку поновилися пошукові роботи останків загиблих і підняття виявлених напередодні бортових самописців. Рятувальники напередодні зібрали ще три контейнери з останками жертв SSJ-100 - усього зібрано вже 26 таких контейнерів.

Уранці в Джакарті йшов дощ, низька хмарність не дозволяла вертольотам здійснювати польоти в районі катастрофи російського літака на горі Салак, проте рятувальники вже на місці, передає ИТАР-ТАСС.

"Основною перешкодою є складний рельєф місцевості і погана погода, але рятувальники вже перебувають на місці", - повідомив глава Національного пошуково-рятувального агентства Індонезії Мад'я Дар'ятмо.

Напередодні рятувальники визначили місце розташування бортових самописців розбитого SSJ-100 в ущелині біля підніжжя гори Салак, в яку врізався літак. Як повідомлялося, підняти "чорні скриньки" не вдалося через темряву. Пошукові служби сподіваються зробити це сьогодні. Раніше рятувальники знайшли купу спотворених уламків літака, які впали вниз по схилу гори після зіткнення.

Глава Управління повітряного сполучення міністерства транспорту Індонезії Херрі Бхакти Гумаї повідомив, що аналіз змісту "чорних скриньок" лайнера проводитиметься в Індонезії, оскільки індонезійська сторона керує пошуковою операцією, і катастрофа сталася на території цієї країни.

Рятівники в понеділок зібрали ще три пластикові контейнери з фрагментами тіл жертв катастрофи, повідомили представники збройних сил країни.

"Незважаючи на проливний дощ у районі катастрофи, пошуки останків жертв тривають", - повідомив журналістів командир розташованої рядом авіабази "Атанг Санджая" Табрі Сантосо, зазначивши, що контейнери поки що неможливо вивезти з місця робіт через негоду.

Тим часом в Інтернеті дістали поширення останні кадри SSJ-100, зняті блогерами, що супроводжували демонстраційний тур лайнера по країнах Азії. На відео зафіксовано прибуття Superjet 100 у Джакарту 8 травня і відправку літака в перший, успішний політ з Джакарти, уточнює Росія 24. На сайті є відеосюжет телеканалу з цими кадрами з YouTube.

На інших кадрах знято, як екіпаж і пасажири піднімаються в літак удень 9 травня, вирушаючи в нещасливий рейс. Крім того, видно, як одним з останніх на борт лайнера піднімається провідний інженер авіаційної корпорації "Сухий" Денис Рахманов.

Нагадаємо, Sukhoi SuperJet-100, перший новий російський пасажирський літак із часів розпаду СРСР, пропав у середу, перебуваючи приблизно за 64 кілометри на південь від Джакарти. Зв'язок із літаком перервався о 14.35 за місцевим часом, через 20 хвилин після початку другого демонстраційного польоту з аеропорту "Халім".

Спочатку представники "Сухого" в Індонезії говорили про 50 людей, потім ця цифра була знижена до 45 осіб. Місцеві рятувальники кажуть, що на момент зльоту на борту було 46 пасажирів. Усі тіла, які знайшли після катастрофи SuperJet-100, були понівечені й розірвані на шматки.

До речі, Індонезія не має наміру передавати Росії "чорні скриньки" з літака SSJ-100, що розбився.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1343 | Додав: adminA | Теги: відео останніх хвилин Superjet-100, мережі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]