Пт, 2024-04-26, 02:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
З євродепутатами про ЗВТ Порошенко домовився
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Технічна робота над текстом Угоди про асоціацію в частині глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі буде завершена до літніх канікул, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив міністр журналістам у Брюсселі у вівторок, попри песимістичний прогноз, відповідно до якого очікувалося, що така робота триватиме до кінця року, і завдяки тому, що європейська та українська сторони зробили роботу над завершенням узгодження тексту пріоритетною, документ буде готовий найближчим часом.

"Нам це вдасться, і майбутній візит європейців - це буде 10-11 травня - відбудеться", - сказав він.

За словами Порошенка, дана тема стала однією з центральних під час його зустрічі з європейським комісаром з питань торгівлі Карлом де Гюхтом.

"Після свят до України приїдуть експерти, які привезуть чергову партію узгодженого тексту. З технічної точки зору у нас є всі підстави вважати, що процес узгодження тексту вдасться закінчити до літніх канікул.", - Підкреслив він.

Крім того, Порошенко повідомив, що з депутатами Європейського парламенту досягнуто домовленості про запровадження механізму постійного моніторингу та обміну інформацією щодо подальшого просування роботи над Угодою про асоціацію Україна-ЄС в частині зони вільної торгівлі.

За словами міністра, європарламентарі позитивно оцінюють проведення в Україні необхідних реформ.

"Ми домовилися про впровадження постійної моніторингової місії, обміном інформації, для того, щоб депутати Європарламенту були обізнані. Ми домовилися детально інформувати про хід технічної підготовки Угоди про асоціацію в частині ЗВТ, а також зобов'язань, які наближають Україну до виконання закладених у цьому документі зобов'язань », - зазначив він.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна розглядає Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, насамперед, як комплексну програму масштабних внутрішніх реформ у всіх сферах політичного, економічного та соціального життя держави.

Як повідомлялося, Україна і ЄС 30 березня парафували Угоду про асоціацію.

Обидві сторони висловили спільне зобов'язання схвалити подальші технічні заходи для підписання угоди. Разом з тим, у заяві відсутні конкретні терміни, що пов'язано з вимогами Брюсселя до Києва щодо зміни ситуації в країні в плані відповідності основним європейським принципам і верховенству права.

Нагадаємо, в грудні 2011 року Україна та ЄС завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, які вели з вересня 2008 року.

Для набрання угодою чинності необхідно її підписання президентами та ратифікація Верховною Радою, Європейським парламентом та національними парламентами всіх країн-членів ЄС.

Раніше глава Міністерства закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Україна сподівається підписати Угоду про асоціацію з ЄС протягом наступних 12 місяців.

Порошенко: Україна та ЄС починають діалог щодо бізнес-клімату

Україна і Європейський Союз починають діалог щодо бізнес-клімату, заявив Петро Порошенко, передає УНІАН.

"Ми домовилися запровадити спеціальну спільну програму, яка буде називатися "Діалог щодо бізнес-клімату", в якій братимуть участь представники Єврокомісії і де буде, з одного боку, даватися дуже поглиблена оцінка всім процесам, що відбуваються зараз щодо бізнес-клімату, починаючи від державних закупівель... і завершуючи процесом дерегулювання", - сказав міністр.

Він зазначив, що в рамках цієї програми будуть оцінюватися, в тому числі, питання податкового тиску, відшкодування ПДВ та в цілому втручання правоохоронних органів в діяльність бізнесу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: євродепутатами, ЗВТ, Порошенко домовився | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]