Пт, 2024-04-26, 09:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
Закон про скасування обов'язкової держреєстрації іноземних інвестицій парламент ухвалив
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає скасування обов`язкової державної реєстрації іноземних інвестицій.

За ухвалення Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов`язковості державної реєстрації іноземних інвестицій" в цілому проголосували 259 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк заявив, доповідаючи щодо законопроекту №2763, що реєстрація іноземних інвестицій – зайва і корупціогенна норма, оскільки участь іноземних інвесторів в українських компаніях фіксується у статутних документах. "Це ті мінімальні кроки, які ми сьогодні просто зобов`язані робити, не відкладаючи, щоб полегшити прихід іноземних інвестицій в Україну", - сказав Галасюк. Депутат зауважив, що лише скасування цієї норми недостатньо для істотного зростання надходження інвестицій в країну, і необхідно також створювати інші стимули для іноземних інвесторів.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, обов`язковість реєстрації інвестицій створює невиправдані перешкоди для бізнесу. Факт того, що підприємство має іноземні інвестиції, фіксується статутними документами і вноситься в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Інформація про наявність іноземних інвестицій, їх розмір та структуру інвесторів є загальнодоступною інформацією.

Як повідомлялося, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) на 31 грудня 2015 року становив 43,371 млрд дол., що на 2,373 млрд дол., або на 5,19%, що нижче за показник на початок минулого року на рівні 45,745 млрд дол.

При цьому обсяг освоєних капітальних інвестицій в Україні в січні-грудні 2015 року становив 251,154 млрд грн, що на 1,7% нижче за показник за аналогічний період 2014 року.

У 2016 році уряд розраховує залучити близько 5 млрд дол. інвестицій. Раніше ЗМІ повідомляли, що підприємці з Саудівської Аравії можуть інвестувати в сільськогосподарську галузь України 10,5 млрд доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: парламент, закон, скасування обов'язкової держреєстра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]