Пт, 2024-04-26, 21:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Альтернативу "обнулення" списків в "УДАРі" теж розглядають
Інші останні Політичні новини
В партії "УДАР Віталія Кличка" розглядають можливість невизнання виборів та відмови від партійного списку і своїх переможців у мажоритарних округах, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу партії.

"У партії "УДАР" розглядають можливість проведення з'їзду партії і ухвалення рішення про відмову від партійного виборчого списку і висуванців, які перемогли в мажоритарних округах, і невизнанні парламентських виборів", - цитує прес-служба "УДАРу" керівника виборчого штабу партії Віталія Ковальчука в неділю, 4 листопада.

Крім того політик відзначив: "Влада перетворила встановлення результатів цих виборів на фарс, нечуваний за своїм цинізмом. Волевиявлення людей повністю зневажають і відкрито ними нехтують".

"Таким чином, склад парламенту, який сьогодні намагаються протягнути, не відображатиме настрої і запит громадян. Ми йшли до парламенту, щоб працювати, тому не братимемо участь в перетворенні Верховної Ради на декоративний орган Партії регіонів", - резюмував Ковальчук.

Раніше один з лідерів об'єднаної опозиції "Батьківщина" (третій номер в партійному списку), народний депутат Анатолій Гриценко заявив про необхідність провести з'їзд партії, щоб "обнулити списки" і відмовитися йти у Верховну Раду" у зв'язку з фальсифікацією результатів виборів.

28 жовтня в Україні пройшли парламентські вибори. Вони проводили за змішаною системою: по 225 депутатів обиралися за партійними списками і мажоритарним округам.

Згідно з результатами електронної обробки 99,90% протоколів, по багатомандатному виборчому округу на парламентських виборах в Україні, Партія регіонів набрала 30,01% голосів виборців, "Батьківщина" – 25,52%, "УДАР" – 13,95%, КПУ – 13,18%, "Свобода" – 10,44%.

Представники опозиції заявляють, що результати голосування у низці мажоритарних округів фальсифіковано.

Нинішнє скликання Верховної Ради було вибране на позачергових виборах 30 вересня 2007 року, після того, як депутати фракції Блока Юлії Тимошенко відмовилися від мандатів і "обнулили" свій партійний список.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: удар, обнулення списків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]