Пт, 2024-04-26, 06:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:32
У Києві пройшов мітинг проти вироку у справі про вбивство судді
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У неділю, 25 листопада, в Києві проходить акція протесту на підтримку Дмитра і Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.

Акцію організували фанати київського "Динамо".

Як передає ЛігаБізнесІнформ в столичному парку імені Тараса Шевченка зібралися близько 3000 осіб, які мають намір висловити свою незгоду з несправедливим, на їхню думку, вироком членам сім'ї Павличенко.

Вони провели піший марш з парку ім. Т.Г. Шевченка до Лук'янівського СІЗО.

Мітингувальники скандували гасла: "Свободу Павличенку!", "Слава Україні!", "Геть ментовський бєспрєдєл!", "Свободу чесним!", "Сьогодні Павличенко, завтра - ти!".

Вони тримали в руках транспарант "Свободу Павличенку!".

Міліція виставила живий кордон біля СІЗО.

За станом на 16:00 мітинг закінчився, після чого частина вболівальників розійшлася, а частина попрямувала на футбольний матч, який пройде між командами "Динамо" (Київ) та "Арсенал" (Київ) на стадіоні Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

Як повідомлялося, 7 грудня 2011 прокуратура Києва передала до Голосіївського райсуду Києва кримінальну справу за обвинуваченням 2 чоловіків у вбивстві судді Зубкова.

2 жовтня 2012 47-річного киянина Дмитра Павличенка та його 19-річного сина Сергія було засуджено за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова. Перший отримав довічне ув'язнення, другий - 13 років в'язниці. Вирок викликав широкий суспільний резонанс.

Раніше ультрас "Динамо" закликали фанатів Європи підтримати акцію "Волю Павличенко". До протесту українських фанатів приєдналися ультрас Росії, Бєларусі, Литви, Чехії, Польщі та інших держав.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: вбивство судді, Києві пройшов мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]