Пт, 2024-04-26, 05:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
У обстрілі сектору Газа винним виявився Іран
Інші останні Новини світу

Президент Ізраїлю Шимон Перес звинуватив іранську владу в тому, що вони підштовхують бойовиків руху ХАМАС до продовження ракетного обстрілу ізраїльської території, повідомляє Інтерфакс.

"Неприємними є тільки іранці. Вони знову спонукають ХАМАС продовжувати обстрілювати і бомбардувати Ізраїль, вони намагаються постачати ХАМАСу зброю", - сказав він в інтерв'ю телеканалу Сі-Ен-Ен.

"Іранці зійшли з глузду", - додав Перес.

Він зазначив: "Ми не збираємося воювати з Іраном. Але ми намагаємося запобігти поставки Іраном ракет великої дальності руху ХАМАС".

"Іран - це проблема, світова проблема, причому не тільки з точки зору створення ядерної загрози, але і з тієї точки зору того, що він став центром світового тероризму", - заявив Перес.

"Іран - сказав президент, - фінансує, готує терористів, постачає їм зброєю ..., у нього немає відповідальності і моральних принципів".

За словами політика, ХАМАС, обстрілюючи територію Ізраїлю, "не залишив вибору", змусив ізраїльтян приступити до операції в секторі Газа, незважаючи на зростаючі людські втрати. За його словами, за шість днів конфлікту бойовики ХАМАС здійснили пуски 1,2 тис. ракет по Ізраїлю.

"Якщо ХАМАС припинять обстріл, то вже через хвилину у них вже не буде втрат", - підкреслив президент.

Торкнувшись переговорів з приводу перемир'я в секторі Газа, які за посередництва Єгипту ведуться між представниками Ізраїлю і ХАМАС в Каїрі, Перес сказав: "Переговори ще тривають. Вони важкі для всіх сторін, але вони не закінчені. Найкращим вибором для всіх нас буде припинення вогню" .

Він високо оцінив зусилля Єгипту, спрямовані на врегулювання конфлікту.

Прем'єр Туреччини назвав Ізраїль терористичною державою

Прем'єр-міністр Туреччини Тайіп Ердоган у понеділок, 19 листопада, назвав Ізраїль, який проводить військову операцію в секторі Газа, "терористичною державою", повідомляє РІА-Новини.

"Ізраїль - терористична держава. Те, що він творить в Газі, є тероризмом", - заявив Ердоган, виступаючи в Стамбулі на "Ісламській Шурі (зустрічі) Євразії", в якій беруть участь релігійні діячі та богослови з Європи та Азії.

Ердоган закликав міжнародні організації "зайняти позицію у зв'язку з несправедливістю в Газі".

"Лідери держав, з якими ми розмовляємо, заявляють, що Ізраїль використовує своє право на оборону. Він і нападає, і використовує право на оборону! Що це за справедливість така?", - продовжив голова турецького уряду.

Звинувативши ООН у бездіяльності у зв'язку подіями в Газі, Ердоган заявив, що не довіряє цій організації.

"Якщо говорити про те, якою мірою ви довіряєте ООН, я скажу, що не довіряю", - зазначив турецький прем'єр, назвавши структуру ООН "несправедливою".

Прем'єр поскаржився, що "серед постійних членів СБ ООН немає жодної мусульманської країни".

Ердоган також звинуватив Ізраїль у невиконанні прийнятих в його відношенні резолюцій ООН.

"Ізраїль до сьогоднішнього дня не виконав близько 100 прийнятих в його відношенні резолюцій. Чи були проти нього введені санкції? Ні! Де ж справедливість?" - зазначив прем'єр.

За повідомленнями ЗМІ, з початку операції "Хмарний стовп" 14 листопада збройні сили Ізраїлю завдали ударів по 1350 цілям в секторі Газа, з палестинського боку загинули близько 90 осіб, як мінімум третина з них - жінки і діти. Із сектора Газа по території Ізраїлю з початку конфлікту випущено більше 1000 ракет і снарядів, за медичною допомогою звернулися близько 200 громадян Ізраїлю.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив думку, що Ізраїлю та палестинцям слід співпрацювати з Єгиптом, робляться зусилля з припинення насильства в Секторі Газа.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: обстрілі сектору Газа, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]