Пт, 2024-04-26, 09:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:15
Україну поставили сьомою у "черзі" на дефолт
Інші останні Економічні новини
Сумарна ймовірність дефолту України протягом наступних п'яти років збільшилась до 44,25% з 34,8%. Про це йдеться в в щоквартальному дослідженні Capital IQ за травень-червень, підготовленому міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's (S&P), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, Україна посіла сьоме місце в рейтингу найбільш ризикових країн світу, тоді як у попередньому дослідженні країна зайняла шосту позицію.

Разом з цим, агентство відзначає загальне підвищення рівня ризику дефолту країн після заяви Федеральної резервної системи США в кінці травня про ймовірне скорочення програми "кількісного стимулювання" економіки.

"Зазначена новина прискорила вихід інвесторів з "ризикових активів" (у число яких входять і українські єврооблігації), внаслідок чого їх прибутковість різко зросла", - наголошується в дослідженні S&P.

Нагадаємо, в лютому 2012 року агентство Bloomberg заявило, що Україна за ризиком дефолту поступається лише Греції. Експерти, зокрема, сумнівалися у спроможності України виплатити 11,9 млрд доларів зовнішніх боргів.

У листопаді 2012 року голова Державної казначейської служби Сергій Харченко заявив, що ситуація в системі державних фінансів України є складною, однак заяви на тему дефолту - безпідставні.

Слід зазначити, що формування системи світової економіки перебуває під сильним впливом монетаризму. МВФ, ЄБРР формують його каркас.

Довідка. Монетаризм

Термін "монетаризм" було введено у сучасну літературу Карлом Бруннером в 1968 році. Зазвичай він застосовується для характеристики економічної школи (переважно Чиказької), яка каже, що сукупний грошовий дохід надає першочергове вплив на зміну грошової маси. Для послідовників монетаризму ключовим є не виробництво товарів і послуг, а грошовий обіг. Кредитно-фінансові відносини стають чи не єдиним інструментом розвитку ринкової економіки. Експансія кредитів породжує бізнес-цикли, а бізнес-цикли - інфляцію і дефляцію. Наслідком монетаристської економіки є постійне нарощування боргу суверенними державами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: сьомою, дефолт, Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]