Пт, 2024-04-26, 20:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:14
Від нагороди "Золотий письменник України" відмовилася Ліна Костенко
Інші останні Культурні новини
Письменниця Ліна Костенко відмовилася від відзнаки "Золотий письменник України". Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар "Народної самооборони" Лариса Сарган, повідомляє Тиждень.ua.

"Ліна Костенко відмовилася від відзнаки Золотий письменник України. Очевидно, вона має на це право. І не зобов’язана нікому нічого пояснювати. Тим більше, що той спосіб життя, який Ліна Василівна вибрала, давно засвідчив її ставлення до нагород і рейтингів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 листопада відбулася церемонія нагородження письменників-романістів, чиї твори вийшли накладом понад 100 тис. примірників за період від 2000 року до сьогодні. Відзнаки було вручено Юрію Мушкетику, Анатолію Дімарову, Ліні Костенко, Всеволоду Нестайку, Олегу Чорногузу, Анатолію Дімарову, Івану Білику, Юрію Логвину, Андрію Кокотюсі, Андрію Куркову, Ірені Роздобудько, Ладі Лузіній, Люко Дашвар, Мілі Іванцовій, Мирославу Дочинцю, Оксані Забужко, Сергію Жадану, Сімоні Вілар та Юрію Винничуку.

"Золотий письменник України" є нагородою, яку заснували у 2012 році Тетяна та Юрій Логуші. Вони також є засновниками багаторічного Всеукраїнського конкурсу "Коронація слова", який дає грошові винагороди авторам найкращого роману, кіносценарію, п’єси, лірики.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1169 | Додав: adminA | Теги: Золотий письменник України, Ліна Костенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]