Пт, 2024-04-26, 03:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Вперше за 60 роківв в Монголії знесли пам'ятник Леніну. Його продадуть на аукціоні
Інші останні Новини світу
Влада Улан-Батора, як і збиралася, демонтувала пам'ятник Леніну, який простояв в центрі міста майже 60 років. Тепер пам'ятник виключений із списку міського майна і виставлений на продаж. Він буде проданий з аукціону, причому вже є бажаючі його купити.

Пам'ятник Леніну був встановлений 26 листопада 1954, в день проголошення незалежності Монголії. Він був подарований Художнім фондом СРСР.

Місце, на якому було встановлено пам'ятник, довго порожнім не буде. Очікується, що там буде встановлена стела в пам'ять о жертвах народних хвилювань 2008 року або пам'ятник Агданбуугійну Амару - колишньому прем'єр-міністру Монголії, страченому в 1941 році в Омську, пишет NEWSru.com.

Нещодавно в Улан-Баторі знесли білі ворота, які, як і пам'ятник Леніну, були нагадуванням про СРСР. Ці ворота, на яких були зображені герби Монголії і Радянського Союзу, заважали розширенню дорожнього полотна. Саме тому міська влада і вирішили їх знести.

"Вважається, що число жертв комуністів досягає 100 мільйонів. Жодна війна не забрала таку кількість людських життів", - заявив мер і глава столичного муніципалітету Улан-Батора Ерденійн Батуул.

За інформацією , у випадку з пам'ятником Леніна влада Улан-Батора прийняла рішення не просто зруйнувати потрапивший у немилість символ Радянської епохи, а демонтувати його і виставити на аукціон.

"Для нас це пам'ятний день. Ми, на відміну від комуністів, не знищуємо пам'ятники, а збираємось якомога дбайливіше прибрати пам'ятник з постаменту і згодом продати його з аукціону. До нас вже надійшли заявки на придбання пам'ятника, в тому числі від людини, яка до цього придбала демонтований пам'ятник Сталіну і хотів би поставити два пам'ятники поруч один з одним ", - додав Батуул.

Нагадаємо, 15 жовтня головна площа Пхеньяна, на якій традиційно проводяться військові паради та масові заходи, залишилася без величезних портретів Карла Маркса і Володимира Леніна, які поряд з гігантським портретом Кім Ір Сена прикрашали її багато десятиліть.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: пам'ятник Леніну, аукціоні, Монголії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]