Пт, 2024-04-26, 17:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
500-річчя Реформації Порошенко доручив відзначити на високому рівні. ВІДЕО
Інші останні Релігійні новини

  Президент України Петро Порошенко доручив заступнику глави Адміністрації президента Ростиславу Павленку спільно з представниками протестантських громад підготувати проект указу про затвердження заходів з відзначення 500-річчя Реформації в 2017 році.

Як повідомляє прес-служба президента України, під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій Порошенко нагадав, що українці належать до різних гілок християнства, а в наступному році весь світ відзначатиме 500-річчя Реформації, яка мала і має фундаментальний вплив на європейську цивілізацію.

"Протестантські громади в Україні мають давню і багату історію. Ваша діяльність викликає повагу. Сподіваюся, що ми всі будемо сприяти проведенню в Україні заходів з нагоди цієї дати на високому рівні. І ця подія, звичайно ж, має відзначатися і на державному рівні в загальноєвропейському контексті", - підкреслив президент.

Крім того, глава держави нагадав, що 8 і 9 травня Україна відзначатиме День пам'яті і примирення і День Перемоги.

"Сподіваюся на ваше молитовне поминання цих дат, на молитву за всіма загиблими і за те, щоб на нашу землю прийшли перемога, гідна зусиль і жертв нашого народу, і довгоочікуваний мир", - підкреслив президент.

Порошенко також, користуючись нагодою, запросив присутніх на спільну молитву за Україну з нагоди святкування 25-річчя Української Незалежності.

Нагадаємо, в минулому році, Папа Римський Франциск закликав встановити єдину фіксовану дату святкування світлого Воскресіння Христового, щоб католики і православні щорічно відзначали його в один і той же день.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: високий рівень, 500-річчя Реформації, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]