Пт, 2024-04-26, 08:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:44
Бойовики посилюють обстріли з мінометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, але п`ятеро зазнали поранень. Як передає УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, на щастя, загиблих серед наших воїнів немає, але п`ятеро отримали поранення", - сказав він.

Лисенко уточнив, що двоє військовослужбовців зазнали поранень під час бойового зіткнення поблизу Авдіївки. Ще троє - у Луганському, Новотроїцькому і Павлополі - внаслідок обстрілів.

Лисенко заявляє, що бойовики знову активно використовують міномети. За його словами, на Луганському напрямку ворог продовжує дотримуватися тактики епізодичних обстрілів українських позицій по всьому фронту. Зокрема, за минулу добу противник 6 разів порушив "режим тиші" у Станиці Луганській, Щасті, Трьохізбенці та біля Попасної.

На Донецькому напрямку, біля Авдіївки, сили АТО відбили напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Крім того, відбулося два обстріли з боку незаконних збройних формувань біля Луганського та Авдіївки.

"Ворог знову активно використовує міномети", - сказав Лисенко і додав, що минулої доби лише на Донецькому напрямку окупанти в бік позицій українських військовослужбовців випустили близько 50 мін різного калібру.

На Маріупольському напрямку обстрілів напередодні було найбільше, зауважив речник. Йдеться про 22 обстріли, і майже всі вони були прицільними.

"Напруга зберігається там буквально по всьому фронту", - зауважив Лисенко.

За минулу добу в зоні АТО знищено одного російського військовослужбовця, - розвідка

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України було знищено одного російського військовослужбовця, шістьох поранено. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення АТО станом на 27 квітня.

"Зафіксовано чергові втрати військовослужбовців 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, що діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться в повідомленні.

26 квітня знищено одного і поранено шістьох військовослужбовців зі складу 2 батальйону територіальної оборони, 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК та 7 окремої мотострілецької бригади 2 АК, зазначає розвідка.

Раніше повідомлялося, що Росія влаштувала таємний маршрут постачання терористам зброї через неконтрольовану ділянку українського кордону. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріли, міномети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]