Пт, 2024-04-26, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:09
Домовилися про обмін інформацією із авіаспостереження країни Північної Європи
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністри оборони країн Північної Європи підписали сьогодні договір про обмін інформацією з моніторингу за повітряним простором в мирний час (Norecas).

Про це повідомляє Yle.

Документ підписали на зустрічі країн NORDEFCO (організація Північноєвропейського оборонного співробітництва), яка в ці дня проходить в Гельсінкі.

За словами міністра оборони Фінляндії Юссі Нііністьо, північні країни за рахунок більш тісної співпраці прагнуть зміцнити національну оборону.

"Це поліпшить розуміння поточної ситуації і також безпеку польотів", - сказав він.

Міністри обговорили також ситуацію з безпекою в регіоні Балтійського моря, співпрацю в міжнародних операціях і організацію спільних військових навчань.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс, який перебуває з візитом у Фінляндії, візьме участь в завтрашній нараді міністрів оборони "Північної групи". На засіданні будуть присутні міністри оборони Північних країн, а також представники країн Балтії, Нідерландів, Великої Британії, Польщі та Німеччини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: країни Північної Європи, обмін інформацією, авіаспостереження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]