Вт, 2024-04-16, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Гройсман дав п'ять днів на підключення всіх будинків до тепла
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив місцевій владі завершити підключення житлового фонду до теплопостачання за п’ять днів, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас нормативний термін підключення 14 днів, підключення тепла до будинків, а я не хочу чекати 14 днів, я думаю, що ви можете за п’ять днів підключити всі будинки в містах", - сказав він під час селекторної наради в четвер.

Прем'єр зазначив, що це доручення стосується всієї місцевої влади. "Хто не здатний за п’ять днів запустити тепло, нехай вимкне у себе вдома - нехай відчуває те, що відчувають люди", - сказав Гройсман.

Гройсман додав, що усі підприємства паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери мають бути готові до проведення опалювального сезону, повідомляє "Укрінформ".

"Хочу підкреслити, що уряд вжив усі необхідні заходи для того, щоб в кожному місті теплоенерго були забезпечені газом, усім необхідним для того, щоб розпочати опалювальний сезон", - сказав Гройсман.

Крім того, нагадав він, НАК "Нафтогаз України" була зобов’язана вирішити усі проблеми, які накопичувались роками у комунальній теплоенергетиці. "Нафтогаз" також зобов'язаний забезпечити вам постачання газу за контрактом та лімітами - усе те, що необхідно", - додав глава уряду.

Прем’єр відзначив, що на цій нараду бажає почути від представників підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, що саме було зроблено до цього часу для підготовки до зими.

Більше половини України вже підключено до опалення - Зубко

Загалом по Україні станом на сьогодні підключено до опалення 55% об'єктів. Зокрема, розпочато підключення житлового сектору до опалення у столиці. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час селекторної наради з питань готовності до осінньо-зимового періоду 2016/17 року.

"Технічний стан готовності – 100%, зараз ми будемо говорити про підключення до тепла житлового сектору, соціального сектору. На підключення впливає температурний режим, бо 15 жовтня ще не наступило. Загальний стан підключення по країні дорівнює 55%", - сказав Зубко.

За його словами, у чотирьох областях України, зокрема Херсонській, Одеській, Луганській і Донецькій, температурний режим ще не підійшов до включення опалення.

"Також хотів би відзначити області, які уже практично на 100% підключили і житловий сектор, і соціальний: Івано-Франківська, Львівська, Волинська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Кіровоградська, ну і місто Київ сьогодні почало підключати житловий сектор, це 16%. Вчора були уже підключені всі соціальні об’єкти", - зазначив Зубко.

Зазначимо, 11 жовтня в Україні почався опалювальний сезон. Зокрема, Житомирська область ввімкнуда тепло у закладах соціальної сфери – дитячих садках, школах та лікарнях. А вже від 12 жовтня там почали опалювати житловий фонд. Київ вже гріє соціальні заклади, а ось житлові будинки стали теплішими тільки 12 жовтня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 485 | Додав: adminA | Теги: п'ять днів, Гройсман, тепло, підключення всіх будинків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]