Пт, 2024-04-26, 23:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:47
Після відмови у відводі судді, Шевцов поскаржився на серце
Інші останні Кримінальні новини

Вінницький міський суд 20 березня продовжив розгляд справи щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у державній зраді екс-керівнику обласної поліції Антону Шевцову.

Судове засідання веде суддя Юрій Ковбаса, відведення якого вчора домагалися захисники екс-поліцейського, повідомляє ресурс i-vin.info.

Увечері 19 березня, під час обрання запобіжного заходу, суддя оголосив перерву у засіданні, оскільки Шевцова забрали до лікарні в супроводі співробітників СБУ: адвокати підсудного заявляли, що Шевцов весь день нічого не їв, тому ослаб.

Сьогодні вранці матеріали його медичного обстеження адвокати долучили до справи. Висновки ж, надані прокурорами, адвокати не визнають. Кажуть, що вони отримані в нічний час, що прирівнюється до "тортур" людини.

Захисники знову заявили про відвід судді Ковбаси, оголосивши про його "змову" з прокурором Соловйовим в "підробці" результатів медичного обстеження Шевцова.

Суд відмовив адвокатам у відводі судді, оскільки вони "зловживають цією нормою захисту".

Через годину дискусії Шевцову знову викликали "швидку" - він поскаржився на серце. У суді оголосили перерву.

Після огляду Шевцова лікар повідомив, що він в змозі брати участь в засіданні суду, тому суддя продовжив засідання.

Адвокати ж, в свою чергу, вибрали іншу тактику захисту - недовіри до прокурора.

Як повідомлялося, щодо Шевцова порушено кримінальне провадження за ч. 1 статті 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до голови Нацполіції з вимогою звільнити з посади начальника Головного управління поліції у Вінницькій області Антона Шевцова.

Скандал навколо нього викликало оприлюднене відео про відвідини ним параду в окупованому Криму, спільне фото Шевцова з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим, фото на тлі будівлі з російським прапором, а також фотографії його сина на тлі російської окупаційної техніки в Криму.

Глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе 14 березня задовольнила рапорт про відставку Шевцова з посади начальника Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області.

Шевцова затримали 17 березня на кордоні з Бєларуссю в Чернігівській області. Оперативники вилучили у нього 10 тисяч доларів, паспорт громадянина України та квиток на літак з Мінська до Москви. Сам Шевцов заявляє, що проти нього йде "проплачена кампанія", але не називає замовників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: відвід судді, шевцов, відмова, серце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]