Пт, 2024-04-26, 09:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
У Раді поки що не домовилися про нову коаліцію і Кабмін
Інші останні Політичні новини

Голова Адміністрації президента Борис Ложкін повідомив, що ще немає домовленості щодо формування нового уряду.

"Всі домовленості мають складатися в парламенті між фракціями, які існують. Поки що такої домовленості, як мені відомо, немає. Я дуже сподіваюся, що вона найближчим часом з'явиться", - сказав Ложкін під час програми" Лівий берег з Сонею Кошкіною" на "24 каналі".

Глава АП зазначив, що повинна з'явитися домовленість про те, з яких фракцій буде створена коаліція чи буде діяти стара, і потім ця коаліція запропонує кандидатуру прем'єра. "Оскільки немає домовленостей про коаліцію, то немає, відповідно, і домовленості про те, хто буде новий прем'єр", - сказав Ложкін.

Відповідаючи на запитання щодо переваг кандидатур на посаду прем'єра Володимира Гройсмана і Наталі Яресько, Ложкін сказав: "У Гройсмана є, безумовно, свої переваги, так само, як є свої переваги у Яресько". Разом з тим, за його словами, остаточних політичних домовленостей з цього приводу поки що немає.

Ложкін заявив, що наразі має намір працювати на своїй нинішній посаді.

"Я залишаюся головою Адміністрації президента", - сказав він.

Ложкін додав, що у нього "хороші, стабільні взаємини" з президентом.

Також глава АП додав, що йому не надходили пропозиції щодо посади віце-прем'єра в новому українському уряді, проте не виключив, що в разі, якщо така пропозиція надійде, над нею можна буде подумати.

У свою чергу народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко в програмі "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна" заявив, що Гройсман - єдиний на сьогодні кандидат на пост прем'єр-міністра, який набере необхідну кількість голосів депутатів.

За словами нардепа, Гройсман - єдина людина, яка набере 226 голосів народних депутатів.

"Це єдина людина, яка насправді, з моєї точки зору, в нинішній ситуації може змінювати ситуацію. Я думаю, що це людина, яка може йти на радикальні кроки, може робити реальні реформи і може робити багато змін", - сказав Денисенко.

Раніше повідомлялося, що лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що БПП виступає за призначення міністра фінансів Наталії Яресько прем'єр-міністром і пропонує провести позачергове засідання Верховної Ради 24 березня, на якому відбудеться голосування за нового прем'єра і склад уряду.

Однак заступник голови фракції "Народного фронту" Вікторія Сюмар заявила, що фракція "Блок Петра Порошенка" не бажає брати на себе відповідальність за обрання нового прем'єр-міністра і переформатування Кабінету міністрів у цілому, а хоче протягнути Гройсмана в прем'єри.

А за даними ЗМІ, головним і єдиним претендентом на посаду прем'єр-міністра сьогодні є Володимир Гройсман, а Ложкін претендує на посаду віце-прем'єра-міністра з питань економіки.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: рада, нова коаліція і Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]