Пт, 2024-04-26, 15:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:43
Україну штормить: падають дерева й крани, є жертви
Інші останні Прогноз погоди

В Одесі загинула жінка, на яку впало дерево. Як повідомила УНІАН прес-секретар патрульної поліції Одеси Алла Марченко, НП сталася сьогодні близько 12.30 на житловому масиві Черьомушки, по вулиці Космонавтів. Дерево впало біля житлового будинку №38 і причавило жінку, що проходила поруч.

"Медики швидкої допомоги зафіксували смерть. Наразі очікується прибуття оперативно-слідчої групи", - зазначила Марченко.

Також сьогодні близько 10.30 по вулиці Головатого, 84 в Одесі на автомобіль ВАЗ 2110 впало велике дерево через сильні пориви вітру. В результаті машину зім'яло, затисло в ній водія, який перебував у салоні. Травмованого ушпиталили.

В одеській Аркадії через сильний вітер упав будівельний кран. Це сталося вранці 12 жовтня просто біля входу на центральну алею, пише "Думская".

За даними поліції, ніхто з людей не постраждав. Однак конструкція пошкодила дах ресторану, арку, припаркований автомобіль, а також контактну мережу тролейбусів на вулиці Генуезькій.

"Одесміськелектротранс" повідомляє, що близько 09.10 через падіння крана й перебої у подачі високої напруги електроенергії в районі площі 10-го Квітня й прилеглих вулиць, тимчасово призупинився рух тролейбусних маршрутів №№ 5, 7, 9, 10, 11. Рух тролейбусів зазначених маршрутів організовано на ділянці від Таїрового до площі Толбухіна й від Привокзальної площі в напрямку центральної частини міста.

Як повідомив очевидець "Одесскому паблику", на Фонтанській дорозі, 110, біля 8-ї лікарні, також упав кран.

Крім того, близько 9-ї ранку гілка впала на дроти у районі проспекту Маршала Жукова, пошкодивши контактну мережу трамвайного маршруту №13. А трамвай №27, який сполучає залізничний вокзал і Рибпорт, з технічних причин тимчасово ходить скороченим маршрутом – лише до Чорноморки.

Також, як повідомляють очевидці в "Одесском паблике", на Пересипі впало аж п'ять тополь, а в центрі міста, на вулиці Успенській, дерево звалилося на автомобіль.

Крім того, повідомляється про кілька повалених дерев на Фонтанській дорозі. На 5-й станції Великого Фонтану дерево впало на два припаркованих автомобілі.

Низка одеських навчальних закладів, включаючи Національний університет імені Мечникова, скасували заняття у зв'язку з несприятливими погодними умовами. Водночас комунальні школи й дитячі садки працюють у звичайному режимі. Щоправда, приблизно половина учнів все ж залишилася вдома.

У селі Новосільське Ренійського району Одеської області 53 приватних домогосподарства затопило у результаті дощу, повідомила прес-служба облуправління ДСНС. Крім того, у місті Вилковому затоплено приватний будинок на Придунайській вулиці. Там працюють рятувальники.

Як відомо, 20 вересня в Одесі через зливи були потоп і затори на дорогах.

На Україну насувається негода: синоптики обіцяють дощі, у Карпатах - дуже сильний сніг

На значній території України 12 жовтня очікуються сильні дощі, у Карпатах дуже сильний сніг. Як повідомили в Управлінні безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України, за інформацією Гідрометцентру, у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій вдень і у Вінницькій, Миколаївській та Херсонській областях сильний дощ.

В Одеській та Чернівецькій областях дуже сильний дощ, у Карпатах дуже сильний сніг.

Поліція закликає водіїв за такої погоди бути особливо уважними за кермом, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

За недостатньої видимості, а особливо з настанням сутінок водіям і пішоходам рекомендують обов’язково виокремити себе на дорозі.

Водії повинні завчасно ввімкнути габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи – використовувати світлий одяг і за можливості світловідбиваючі елементи, що дозволить водіям завчасно побачити їх на дорозі та відповідно зреагувати.

У Києві оголосили штормове попередження

У Києві до кінця доби 12 жовтня очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на Український гідрометцентр.

У КМДА у разі посилення вітру рекомендують жителям столиці щільно закрити всі вікна в будинку, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти.

На вулиці слід перебувати подалі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев, а в разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті. Крім того, водіям рекомендують не паркувати поряд з великими деревами автотранспорт.

У разі травмування людей, падіння дерев або гілок тощо слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами "101" або "103".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: дерева й крани, україна, жертви, шторм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]