Пт, 2024-04-26, 02:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
В ононовленій ЦВК мають бути представники всіх парламентських фракцій - Магера. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

В оновленому складі Центральної виборчої комісії мають бути представники всіх парламентських фракцій. Таку думку заступник голови ЦВК Андрій Магера висловив в ефірі "5-го каналу".

"Важливо те, щоби не було переважної більшості представників від однієї політичної сили у складі Центральної виборчої комісії, щоб був певною мірою баланс... Я думаю, що це був би правильний і сильний крок з боку президента, якби він вніс кандидатури, які б враховували представництво від усіх парламентських фракцій Верховної Ради", - зазначив Магера.

"Таке подання відповідало б вимогам документів, зокрема Венеціанської комісії. Склад ЦВК потребує суспільної довіри з боку самого суспільства, щоб воно визнало, що ЦВК – той орган, якому люди довіряють, який має право проводити вибори і результатам якого можна довіряти", - сказав він.

Магера також зазначив, що у складі ЦВК обов`язково мають бути фахівці з інформаційних технологій.

"Те, що там повинні бути професіонали і юристи, – це навіть не обговорюється. Ба більше, там обов`язково мають бути фахівці з інформаційних технологій, я в цьому теж переконаний. Ті фахівці обов`язково мають бути представлені з боку різних парламентських партій", – сказав він.

Нагадаємо, 3 червня у Верховній Раді було зареєстровано внесені президентом проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв’язку із перевищенням терміну їхніх повноважень та призначення 11 членів Центрвиборчкому (№№ 4789 і 4790).

Водночас наприкінці вересня представники "Народного фронту", "Батьківщини", Радикальної партії та "Опозиційного блоку" заявили, що їхні фракції не голосуватимуть за запропоновані президентом кандидатури до складу ЦВК і закликали провести консультації та внести ще раз кандидатури.

   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: ононовлена ЦВК, всі парламентські фракції, Магера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]