Пт, 2024-04-26, 18:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
Видали навчальний посібник з історії про Революцію гідності та російську агресію для українських школярів
Інші останні Культурні новини

  Вийшов друком перший навчальний посібник для учнів 10-11 класів з новітньої історії України, де описано Революцію гідності та російську агресію проти України.

Презентував посібник у понеділок 10 жовтня в Києві його автор історик Павло Полянський, передає УНІАН.

Полянський зазначив, що у посібнику війна Росії проти України "не подається як спонтанна реакція Путіна на події на Майдані, а як заздалегідь спланована каральна акція проти України".

Також, за його словами, особливістю посібника є те, що в ньому українські політики не згадуються як "вожді Майдану".

"Головний герой Майдану є громадянське суспільство", - зауважив Полянський.

Під Майданом автор розуміє не лише київські події: "Майдан - це загальноукраїнське явище, включно з Кримом і Севастополем та Луганською і Донецькою областями".

"Цей посібник вже рекомендований Міністерством освіти і науки для використання в загальноосвітніх навчальних закладах", - підсумував автор посібника.

Нагадаємо, у листопаді торік до Дня Гідності та Свободи вийшла друком низка літературних та публіцистичних творів українських авторів, істориків, філософів про героїв Небесної сотні, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: історія, Навчальний посібник, українські школярі, Революція гідності та російська агр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]