Пт, 2024-04-26, 16:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:17
Зривом фестивалю ЛГБТ у Львові Пайетт незадоволений, Садовий назвав це спланованою операцією
Інші останні Новини з регіонів України

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт засудив зрив в Львові "Фестивалю рівності", який мав відбутися цими вихідними.

Про це дипломат написав у своєму Твіттері.

"Погана новина, що "Фестиваль рівності" у Львові не зміг відбутися через насильницькі протести. Прояви нетерпимості у Львові суперечать європейському майбутньому, заради якого українці пожертвували багато чим", - зазначив посол.

Водночас, мер Львова Андрій Садовий назвав вчорашні події у Львові - наслідком добре спланованої операції. За його словами, "учасники по обидва боки виступили свідомими чи несвідомими учасниками "картинки".

"Я засуджую насильство, але як керівник органу місцевого самоврядування, маю обмежений вплив на силові структури і спеціальні органи", - написав Садовий у Фейсбуці.

"Напередодні заходу я попередив голову ОДА про те, що мета провокації - міжнародна дискредитація України і попросив вжити всіх заходів в межах його повноважень, щоб не допустити цього сценарію. Знаю, що він обговорював цю ситуацію з СБУ. Вони знають, як працювати в таких випадках. Сподіваюся, зробили все, що могли. Слава Богу ніхто не постраждав. Є репутаційні втрати", - зазначив міський голова.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив напад на активістів ЛГБТ-спільноти у Львові.

"Фестиваль рівності", серед організаторів якого була і ЛГБТ-спільнота, мав розпочатися 19 березня у Львові. Попередньо планувалося, що захід пройде на площі перед Оперним театром, але проведення фестивалю на цьому місці заборонив Львівський окружний адміністративний суд з міркувань безпеки.

Організатори вирішили провести захід в готелі "Дністер", але в підсумку завершили свою роботу через кілька годин - після повідомлення про нібито мінування готелю.

Тим часом біля готелю зібралося кілька десятків молодих людей спортивної статури, деякі з них були в балаклавах. Коли учасників зірваного "Фестивалю рівності" вивозили автобусами з готелю, молодчики кидали в бік автоколони камені, а деякі запалили петарди.

Раніше в Одесі руппа невідомих закидала петардами і димовими шашками приміщення на вулиці Старопортофранківській, де зібралися представники ЛГБТ-спільноти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: спланована операція, Садовий, зрив фестивалю ЛГБТ, пайетт, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]