Пт, 2024-04-19, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:40
19 країною, що визнала Голодомор геноцидом українського народу, стала Німеччина - МЗС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Відповідною резолюцією Бундестаг також закликає до подальшої політичної, фінансової, гуманітарної та військової підтримки України.

Німеччина стала 19 країною, що визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Як повідомляє Міністерство закордонних справ України, це рішення підтримали всі демократичні фракції німецького парламенту – соціал-демократи, вільні демократи, Зелені та ХДС/ХСС.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу — це не просто історичне рішення.

"Це подія, про яку нам багато років казали: ніколи цього не буде. Просто тому, що не буде. Але принцип зовнішньої політики президента Зеленського полягає в тому, що немає нічого неможливого", – наголосив він.

Кулеба зазначив, що це відновлює історичну справедливість та вшановує пам’ять мільйонів жертв геноциду, який "сталін і його поплічники вчинили проти нашого народу".

"Світ не зміг зупинити цей злочин тоді, але може хоча би зупинити російську брехню про нього зараз і назвати його тим, чим він був: геноцидом", – додав міністр.

За його словами, це також результат багаторічних зусиль української дипломатії – посольства України у ФРН, нашої громади, активного громадянського суспільства.

В МЗС також зазначають, що резолюцією "Голодомор в Україні: пам’ятаємо – вшановуємо – застерігаємо" Бундестаг так само закликає до подальшої політичної, фінансової, гуманітарної та військової підтримки України.

24 листопада верхня палата парламенту Ірландії визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Аналогічне рішення ухвалили в Румунії. Там депутати обох палат парламенту на спільному засіданні 23 листопада ухвалили декларацію із засудженням навмисного влаштованого голоду (Голодомору), якому український народ був підданий у 1932–1933 роках.

Крім того, у травні 2021 року Палата представників американського штату Техас ухвалила резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 414 | Додав: adminA | Теги: Голодомор геноцид українського наро, 19 країна, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]