Пт, 2024-04-19, 10:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:35
37 дронів-камікадзе Литва закупить для України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

дрон камікадзе Warmat Литва придбає для України 37 дронів-камікадзе польського виробництва для ефективної боротьби проти російських окупантів. Про це написав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

"Частина коштів, зібраних Legion Of Boom (1 000 000 євро), буде передана литовському Міністерству національної оборони і буде використана для купівлі 37 дронів-камікадзе у Польщі, а потім відправлені Україні", - йдеться у повідомленні.

Ініціатор кампанії Legion Of Boom, журналіст Андрюс Тапінас, уточнив, що частину дронів виробник WB Group надасть безкоштовно.

"Спочатку очікували 25, але вдалося домовитися про 27, і ще 10 польський виробник надасть на підтримку України", - написав Тапінас.

Дрони Warmate – легкі (близько 5,7 кг) і транспортабельні, з дальністю до 30 км та швидкістю 150 км/год. Можуть нести вибухівку.

Кампанія зі збору коштів на озброєння для України Legion of Boom була присвячена Дню Незалежності України. За даними Тапінаса, на момент завершення збору литовці пожертвували 1,545 млн євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 320 | Додав: admin | Теги: литва, україна, Warmate, Дрон, камікадзе | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]